Reasoning Quiz for Bank & Insurance Exams 2017 – Set 5 | Puzzles




Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz. The following set of puzzles are Prelims Exam level.

Directions
(Q. 1-5):
Read the following information carefully
and answer the questions given below:
Ten neighbors Divya, Rashmi,
Akanksha, Pallavi, Neha, Sonali, Ketty, Arushi, Sneha and Siya are standing in
a queue. Each of these ten persons lives in different floors number from 1 to
10. No two persons live in same floor. These are the further details-
Ketty, who lives on 10th
floor, is standing second in the row. Rashmi lives on 5th floor and
is standing four places ahead of Neha. Sonali lives two floor above from Divya
and is standing just ahead of her. Sneha lives on second floor and is standing
ahead of Sonali who is standing two places ahead of the one who lives on 9th
floor. Pallavi doesn’t live on 3rd floor and is standing two places
ahead of the one lives on 1st floor. Siya lives on 4th
floor. Five persons are standing between the persons who live on 9th
and 3rd floor. Rashmi is not standing ahead of Arushi, who is
standing two places ahead of Sneha. Ketty is standing three places ahead of
Arushi.
Q.1 Who lives on 6th floor?
a) Pallavi
b) Sonali
c) Divya
d) None of these.
e) Cannot be determine
Q.2 Who are the neighbors of Akanksha in
the queue?
a) Arushi, Rashmi
b) Pallavi, Arushi
c) Arushi, Ketty
d) None of these.
e) Cannot be determine
Q.3 Pallavi is related to Neha, in the same
way Siya is related to Divya. Then in the same way Akanksha is related to____?
a) Arushi
b) Ketty
c) Sneha
d) Sonali
e) Rashmi
Q.4 Who is standing first in the queue?
a) Sonali
b) Sneha
c) Siya
d) Akanksha
e) None of these
Q.5 who lives on the 9th floor?
a) Sonali
b) Pallavi
c) Divya
d) Neha
e) none of these
Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Directions
(Q. 6-10):
Read the following information carefully
and answer the questions given below:
Five persons A,
B, C, D and E all of different heights, different weights and different ages,
are ranked in the decreasing order of their height, weight and age, eg. the
tallest person is ranked first and shortest person is ranked fifth and so on.
No person has the same rank in any of the two categories. The tallest person is
ranked fourth in weight and second in age. the person who is ranked third in
weight is the shortest as well as the oldest. D is second eldest and E is
ranked third in age. B is not the shortest. The person, who is the heaviest is
the third tallest and is the youngest. A, who is the second tallest, is the
least in weight.
6. What were the rankings of C in height,
weight and age respectively?
a) 3-5-1
b) 5-3-1
c) 3-4-1
d) 3-1-5
e) 1-3-5
7. Who is fourth heaviest in the group?
a) B
b) D
c) C
d) E
e) Can’t be determined
8. The highest rank of E is-
a) second in height
b) second in weight
c) third in height
d) third in weight
e) Can’t be determined
9. Which of the following is definitely true
regarding the given informations?
a) The person, who is ranked second in age,
is ranked fourth in weight and third in height.
b) The person, who is ranked second in
weight, is ranked fourth in terms of height and third in terms of age.
c) The person, who is ranked fourth in
height, has the least weight and is ranked third in age.
d) The person, who is ranked fourth in
height, is ranked third in weight and second in age.
e) None of them is true
10. What is false about B?
a) All the remaining people are lighter
than B
b) B is youngest among all the persons
c) Be exactly between E and A when they are
standing according to their heights
d) When arranged in ascending order of
their weights, B is at the last position
e) None of these

Answers:

  1. C
  2. B
  3. E
  4. C
  5. D
  6. B
  7. B
  8. B
  9. B
  10. E

Solutions:

1-5:

6-10:

Winners:

  1. !!! [email protected]@ !!! – 6.25/10
  2. Aarushi Mathur – 5/10

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit