Puzzle based on IBPS RRB OS-I Mains 2016



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle based on IBPS RRB OS-I Mains 2016.

Seven marketing managers – A, B,
C, D, E, F and H visit market on four days – Tuesday, Wednesday, Friday and
Saturday in a week. At least one manager but not more than two managers visit
in market on each of these days. Each of them belongs to different Telecom
companies – Vodafone, Reliance, BSNL, MTNL, Uninor, Airtel and Idea. D visits
on Friday and belongs to MTNL company. The person who belongs to BSNL neither
visits on the day Uninor’s manager visits nor with E and H. F belongs to Idea
and visits alone on Tuesday. B visits on Wednesday and he does not belong to
BSNL. C visits on Wednesday, H does not belong to Airtel. The person who
belongs to BSNL visit with the person who belongs to Vodafone. The person who
belongs to Airtel visits on Friday. A visits on Saturday and belongs to Uninor.
1. The person belongs to which
of the following Telecom company visits with the person related to Reliance ? 
(a) Uninor 
(b) Vodafone 
(c) BSNL 
(d) Data inadequate 
(e) None of these 
2. On
which day of the week does E visit? 
(a) Wednesday 
(b) Saturday 
(c) Wednesday or
Saturday 
(d) Friday 
(e) None of these
3. Who among them visit the
market along with A ? 
(a) None 
(b) H 
(c) E 
(d) D 
(e) Either H or D 
4. On which
day MTNL manager and Airtel manager visit ? 
(a) Wednesday 
(b) Friday 
(c)
Saturday 
(d) Data inadequate 
(e) None of these 
5. With which company does C
belong to ? 
(a) BSNL 
(b) Vodafone 
(c) Uninor 
(d) Data inadequate 
(e) None of these
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6-10: Read the followings and answer the questions below:
Eight persons from different
banks, viz UCO Bank, Syndicate Bank, Canara Bank, PNB, Dena Bank, Oriental Bank
of Commerce, Indian Bank and Bank of Maharashtra, are sitting in two parallel
rows containing four people each, in such a way that there is an equal distance
between adjacent persons. In row 1: A, B, C and D are seated and all of them
are facing south. In row 2: P, Q, R and S are seated and all of them are facing
north. Therefore, in the given seating arrangement each member seated in a row
faces another member of the other row. (All the information given above does
not necessarily represent the order of seating as in the final arrangement.) C
sits second to the right of the person from Bank of Maharashtra. R is an
immediate neighbour of the person who faces the person from Bank of
Maharashtra. Only one person sits between R and the person from PNB. The
immediate neighbour of the person from PNB faces the person from Canara Bank.
The person from UCO Bank faces the person from Oriental Bank of Commerce. R is
not from Oriental Bank of Commerce. P is not from PNB. P does not face the
person from Bank of Maharashtra. Q faces the person from Dena Bank. The one who
faces S sits to the immediate left of A. B does not sit at any of the extreme
ends of the line. The person from Bank of Maharashtra does not face the person
from Syndicate Bank.

6. Which of the following is
true regarding A? 
(a) The person from UCO Bank faces A. 
(b) The person from
Bank of Maharashtra is an immediate neighbour of A. 
(c) A faces the person who
sits second to the right of R. 
(d) A is from Oriental Bank of Commerce. 
(e) A
sits at one of the extreme ends of the line. 
7. Who is seated between R and
the person from PNB? 
(a) The person from Oriental Bank of Commerce 
(b) P 
(c) Q 
(d)
The person from Syndicate Bank 
(e) S 
8. Who amongst the following sit at
extreme ends of the rows? 
(a) D and the person from PNB 
(b) The persons from
Indian Bank and UCO Bank 
(c) The persons from Dena Bank and P 
(d) The persons
from Syndicate Bank and D 
(e) C, Q 
9. Who amongst the following faces the
person from Bank of Maharashtra? 
(a) The person from Indian Bank 
(b) P 
(c) R 
(d) The person from Syndicate Bank 
(e) The person from Canara Bank 
10. P is
related to Dena Bank in the same way as B is related to PNB based on the given
arrangement. Who amongst the following is D related to, following the same
pattern? 
(a) Syndicate Bank 
(b) Canara Bank 
(c) Bank of Maharashtra 
(d) Indian
Bank 
(e) Oriental Bank of Commerce

Answers:

  1. A
  2. D
  3. B
  4. B
  5. A
  6. B
  7. E
  8. D
  9. A
  10. D
Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Solutions:
1-5:

6-10:

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit