English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Mains 2017 – 8 – Cloze Test (New)


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Mains 2017. This is a set based on New Pattern Cloze Test.

Information technology, and the
hardware and software     regulated (1) with the IT industry,
are an        eager
(2)
part of nearly     some (3) major global industry. IT
industry has become one of the most robust industries in the world. IT, more
than any other industry or economic facet
(4)
, has an increased productivity, particularly in the developed
world, and therefore is a key driver of global economic growth. Economies of
scale and      unreasonable
(5)
demand from both consumers and enterprises        characterize (6) this rapidly
growing sector. The Information Technology Association of America (ITAA)
explains ‘information technology’ as trusting
(7)
all possible aspects of information systems based on computers.
Both software development and the hardware involved in the IT industry include
everything from computer systems, to the design, implementation, study and
development of IT and management systems. Complementing
(8
) To its easy accessibility and the wide range of IT products
available, the demand for IT services has increased savagely (9) over the years. To IT sector has emerged as a
major global       economy (10)  of both growth and employment.
1. (a) use (b) amalgamation (c)
associated (d) vision (e) No correction required
2. (a) integral (b) fundamental
(c) increased (d) vital (e) No correction required
3. (a) most (b) all (c) every (d)
few (e) No correction required
4. (a) world (b) opinion (c)
stature (d) profit (e) No correction required
5. (a) multiply (b) insatiable
(c) decreasing (d) unquenchable (e) No correction required
6. (a) forage (b) thwart (c)
motivate (d) fuelling (e) No correction required
7. (a) making (b) qualifying (c)
inclusive (d) encompassing (e) No correction required
8. (a) Owing (b) Since (c)
Catering (d) In order (e) No correction required
9. (a) regularly (b)
substantially (c) minimally (d) exponential (e) No correction required
10. (a) fortune (b) meltdown (c)
spring (d) source (e) No correction required




Answers:

  1. B
  2. A
  3. C
  4. A
  5. B
  6. E
  7. D
  8. A
  9. B
  10. D

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit