English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017 – 5 (Error Based on IBPS PO Pre)

Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Prelims 2017. This is a set of Error Based on IBPS PO Pre.

In the following questions, you have to identify the correct
sentence/s. For each of the following questions find the sentence/s that are
1. (A) When you look up a word, the main thing that you want
to know was its basic meaning.
(B) It’s time to winding up the discussion now.
(C) A great many various words in English have more than one
(D) That wasn’t a very fair thing to say!
(a) D only
(b) A and D
(c) A, B and D
(d) All of the above are correct
(e) None of the above
2. (A) She has a fair chance of winning the first prize.
(B) Fair weather is forecasted for tomorrow.
(C) There’s a fair on at the park this very week.
(D) Don’t forget to wind down your watch.
(a) A only
(b) A and C
(c) A, B and C
(d) None of the above are correct
(e) Only A and B
3. (A) Every language has a lot of different words with similar
but slightly differing meanings.
(B) Words are used with each other in fairly fixed ways in
every language.
(C) Words do not only have meanings, they also have
(D) At an advanced level of any language, it is important to
develop an impression of what connotations certain words have.
(a) A only
(b) A and C
(c) A, B and C
(d) All of the above are correct
(e) Only (b)
4. (A) Make a special note of any special characteristics that
a word has had.
(B) The judge Mr. Dhuan increased the sentence of life
(C) We had a lightish dinner.
(D) Raveesh is very good at putting on different accentuals.
(a) A only
(b) A and C
(c) A, B and C
(d) None of the above are correct
(e) Only (b) and (c)
5. (A) I don’t like recorded music, I prefer the real thing.
(B) These items are the genuine articles.
(C) You can give a wide summary of something.
(D) You can describe something in minute detail.
(a) A and C
(b) A and B
(c) B and D
(d) C only
(e) None of these

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Also Read:  SBI Clerk 2018: English Quiz for Prelims – 9

6. (A) It’s something I feel powerfully about.
(B) If I remember perfectly, it happened at about six thirty.
(C) It is useful to learn which adverbs most typically modify
particular types of objectives.
(D) The majority of these adjectives has a negative connotation.
(a) C only
(b) B and C
(c) A only
(d) None of these
(e) All of these
7. (A) You lift your hand to ask a question.
(B) You can raise a family.
(C) You can go to a website on the world wide web.
(D) You can inspect a hotel inside which you want to stay.
(a) A only
(b) C only
(c) B and D
(d) B and C
(e) None of these
8. (A) The Seven Horses hotel in Singapore is much great.
(B) He just doesn’t live in the genuine world.
(C) This briefcase is made of authentic leather.
(D) She is a very genuine person.
(a) A, B and D
(b) B and D
(c) C only
(d) D only
(e) A and B only
9. (A) After his death,she went to the hospital to collect his
personal affairs.
(B) He made a rather fragile attempt of an apology, but it
didn’t convince anyone.
(C) Abhijit was a dreadful opponent, and I respected him for
(D) I was feeling pretty anxious when she didn’t arrive on
(a) A only
(b) B only
(c) D only
(d) C only
(e) None of these
10. (A) A brash walk before dinner helps to enforce the appetite.
(B) The death tally in the Pakistan earthquake has now risen
to 300,000.
(C) Let’s take a sluggish stroll along the beach, shall we?
(D) If you want to stay at home tonight, that’s perfectly OK
with me.
(a) A only
(b) B only
(c) C only
(d) D only

(e) A and B only


Also Read:  Current Affairs Quiz - 2 March 2018 - Hindi

1. (a)
2. (a)
3. (d)
4. (d)
5. (b)
6. (d)
7. (d)
8. (d)
9. (c)
10. (d)


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Team ExamPundit