Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams – Set 46


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Which of the following is the valid domain name extension?
(a) .edu
(b) .org
(c) .com
(d) .name
(e) All of these
2. Which of the following is a large and expensive, computer
capable of simultaneously processing data for hundreds or thousands of users?
(a) Handheld Computer
(b) Tablet
(c) Personal Computer
(d) Mainframe Computer
(e) None of these
3. Which of the following type of computer could be found in
a digital watch?
(a) Handheld Computer
(b) Tablet
(c) Personal Computer
(d) Mainframe Computer
(e) Embedded Computer
4. Which of the following software could assist someone who
cannot use their hands for computer input?
(a) Synthesizer
(b) Speech Recognition
(c) Audio Digitizer
(d) Video Conferencing
(e) None of these
5. UNIX Operating System is typically used for _____
(a) Laptop
(b) Web servers
(c) Tablet
(d) PC
(e) None of these
6. To access a mainframe or super computer, users need ______
(a) Node
(b) Laptop
(c) Tablet
(d) CPU
(e) Terminal
7. Which is designed to reorganize noncontiguous files into contiguous
files and optimize their placement on the hard drive?
(a) Backup
(b) Restore
(c) Disk Cleanup
(d) Disk Defragmenter
(e) None of these
8. Which of the following is the process of extracting large
amount of information from a website?
(a) Trackback
(b) Spoofing
(c) SYN Flood
(d) Scraping
(e) None of these
9. Which is a small hardware device that joins multiple computers
together within one LAN?
(a) Network Interface Card
(b) Switch
(c) Bridge
(d) Router
(e) None of these
10. It is the process in which control information is added
to a data packet as it moves through the layers of a communication module is
termed as ______
(a) Encapsulation
(b) Encryption
(c) Decryption
(d) Coding

(e) None of these
Answers:
1. (e) 
2. (d) 
3. (c) 
4. (b) 
5. (b)
6. (e) 
7. (d) 
8. (b) 
9. (a) 
10. (b)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit