Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams – Set 29 | Puzzle – Pre


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are easy prelims level.

DIRECTIONS (Q. 1-5) : Study the folowing information carefully to
answer these questions :
Seven candidates–Harish, Samir,
Nilesh, Shailaja, Nikita, Laxman and Sujata are – to be interviewed for
selection as Trainee Officers by different panels I to VII for different
companies A, B, C, D, E, F and G not necessarily in the same order. Nilesh is
interviewed by panel IV for Company A. Samir is interviewed by panel III but
not for company C or D. Harish is interviewed for company B but not by panel I
or II . Nikita is interviewed by panel VI for company E. Panel VII conducts the
interview for company F. Sheilaja is interview by panel I but not for company
C. Panel II does not interview Laxman.
1. Shailaja is interviewed for
which company ?
(a) A (b) G
(c) F (d) D
(e) None of these
2. Panel II conducts interview
for which company ?
(a) C (b) F
(c) G (d) B
(e) None of these
3. Who among the following is
interviewed for company G ?
(a) Nikita (b) Samir
(c) Shailaja (d) Laxman
(e) None of these
4. Who among the following is
interviewed for company F ?
(a) Shailaja (b) Sujata
(c) Laxman (d) Cannot be
determined
(e) None of these
5. Which candidate is interviewed
by panel V ?
(a) Harish (b) Laxman
(c) Sujata (d) Shailaja
(e) None of these
DIRECTIONS (Q. 6-10): Study the following information to answer the
given questions.
Twelve people are sitting in two
parallel rows containing six people each, in such a way that there is an equal
distance between adjacent persons. In row-1, P, Q, R, S, T and V are seated and
all of them are facing South. In row-2, A, B, C, D, E nd F are seated and all
of them are facing North. Therefore, in the given seating arrangement each
member seated in a row faces another member of the other row. A sits third to
right of D. Neither A nor D sits at extreme ends. T faces D. V does not face A
and V does not sit at any of the extreme ends. V is not an immediate neighbour
of T. B sits at one of the extreme ends. Only two people sit between B and E. E
does not face V. Two persons sit between R and Q. R is not an immediate
neighbour of T. C does not face V. P is not an immediate neighbour of R.
6. Who amongst the following sit
at extreme ends of the rows?
(a) B, E (b) S, T
(c) P, R (d) B, F
(e) None of these
7. Who amongst the following
faces A?
(a) R (b) T
(c) P (d) Q
(e) S
8. How many persons are seated
between T and S?
(a) One (b) Two
(c) Three (d) Four
(e) None
9. P is related to V in the same
way as C is related to F. To which of the following is E related to, following
the same pattern?
(a) B
(b) D
(c) C
(d) A
(e) None of these
10. Which of the following is
true regarding F ?
(a) F sits second to right of C
(b) F is not an immediate
neighbour of A
(c) F sits third to left of D
(d) F sits at one of the extreme
ends of the lien
(e) F faces V

Answers:

  1. D
  2. A
  3. B
  4. C
  5. A
  6. C
  7. E
  8. B
  9. A
  10. E

Solutions:
1-5:

6-10:
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit