SSC CGL 2017 – English Quiz for Tier I – Set 2



Hello and welcome to exampundit. Here  a set of SSC CGL 2017 Quiz series. We will like Bank Exams, cover all the subjects, articles, quizzes throughout.

Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Direction : In Question nos. 1 to 3, some part of the sentences
have errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an
error corresponding to the appropriate letter (A), (B), (C) and (D). If a
sentence is free from error, mark corresponding to ‘No error’ in the Answer
Sheet.
1. We have (A)/ to vacate (B)/
the five first single rooms. (C)/ No error (D)
2. Buxar is (A)/ further from
(B)/ Kolkata than Patna is. (C)/ No error (D)
3. The student (A)/ rose a
problem (B)/ in the class. (C)/ No error (D)
Directions : In Question nos. 4 to 6, sentences given with blanks
are to be filled in with an appropriate word. Four alternatives are suggested
for each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate
it by marking in the Answer Sheet.
4. If you do not _____, all your
monthly expenses would exceed your income.
(A) economise
(B) spend
(C) save
(D) splurge
5. He had taken the shocking news
quietly, neither _____ fate nor uttering any word of bitterness.
(A) submitting to
(B) railing against
(C) conspiring with
(D) dissenting from
6. Kicking the bucket is a
humorous _____ for dying.
(A) dictum (B) incantation
(C) euphemism (D) addendum
Direction: In Question nos. 7 to 9, a sentence/ a part of the
sentence is underlined. Below are given alternatives to the underlined part at
(A), (B), (C) which may improve the sentence. Choose the correct alternative.
In case no improvement is needed your answer is (D). Mark your answer in the
Answer Sheet.

7. Teachers and parents alike
should realise that to say a particular child is better than the other is doing
a great injustice to both the children.
(A) say a particular child is
better than the other is doing a great injustice to the former
(B) say a particular child is
better than the other is doing a great injustice to both of them
(C) say a particular child is
better than the other is to do a great injustice to both the children
(D) no improvement
8. He sailed for New York on
Monday, arriving there on Saturday for the much-awaited inauguration of the
new hospital.
(A) and arrived there on Saturday
for the much-awaited inauguration of the new hospital
(B) arriving there on Saturday
for the inauguration of the much-awaited new hospital
(C) arriving there for the
inauguration of the much-awaited new hospital on Saturday.
(D) no improvement
9. After trying to convince him
for a long time, I realised that he was one of those people who never
listens to reason.
(A) he was one of those people
who never listen to reason
(B) he was one of those people
who never listen to reasoning
(C) he is one of those people who
never listen to reason
(D) no improvement
Directions : In Question nos. 10 to 11 out of the four alternatives,
choose the one which best expresses the meaning of the given word and mark it
in the Answer Sheet.
10. Hauteur
(A) Arrogance (B) Fashion
(C) Hatred (D) Crop
11. Discursive
(A) Rambling (B) Impolite
(C) Neglectful (D) Methodical
Directions: In question nos. 12 to 13, choose the option opposite
in meaning to the given word and mark it in the Answer Sheet.
12. Dour
(A) active (B) young
(C) radical (D) cheerful
13.  Wrath
(A) delight (B) solace
(C) cheerful (D) peace
Direction: In Question nos. 14 to 16, four alternatives are given
for the Idiom/Phrase underlined in the sentence. Choose the alternative which
best expresses the meaning of the Idiom/Phrase and mark it in the Answer Sheet.
14. Whenever I meet him he pulls a long face.
(A) looks cheerful
(B) looks angry
(C) looks indifferent
(D) looks gloomy
15. People usually take promises
made on the eve of elections with a
grain of salt.
(A) with total disbelief
(B) whole heartedly
(C) with some reservation
(D) seriously
16. Let’s listen to him, he seems
to be having something up his sleeve.
(A) a secret plan
(B) a grand idea
(C) something improtant
(D) a profitable plan
Answers
  1. (C)
  2. (B)
  3. (B)
  4. (A)
  5. (B)
  6. (C)
  7. (C)
  8. (A)
  9. (A)
  10. (A)
  11. (A)
  12. (D)
  13. (A)
  14. (D)
  15. (C)
  16. (A)

ep
Recommended Test Series

  • SBI PO 2017: All India Tests in New Pattern
  • RBI Grade B: Phase 1 & 2 Tests
  • BOB Manipal 2017 – All India Free Mock Test
  • NIACL Assistant Mains 2017 – All India Free Mock Test
  • Dena Bank PGDBF 2017 – All India Free Mock Test
  • IBPS 2017 Exam Preparation & Tests
  • SSC CGL 2017: All India Test Series
  • NICL AO 2017 – All India Mock Test
  • Sponsored


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Regards

    Team ExamPundit