Data Interpretation Quiz for NIACL Assistant 2017 – Set 2

Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Data Interpretation Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam.

Directions (Qs. 1-5):
Study the following table carefully and answer the questions given below it.

1. What is the average number of female teachers in all the Universities
together ?
(a) 100
(b) 105
(c) 108
(d) 106
(e) None of these
2. What is the total number of non PhD male teachers from University
A and C together ?
(a) 137
(b) 208
(c) 145
(d) 218
(e) None of these
3. What is the respective ratio of the non-PhD male teachers
from University D to the non-Ph.D. female teachers from the same University ?
(a) 7:1
(b) 13 : 4
(c) 9:5
(d) 16:13
(e) None of these
4. What is the difference between the number of female PhD teachers
from University E and male non-PhD teachers from the same University ?
(a) 165
(b) 52
(c) 158
(d) 75
(e) None of these
5. The number of PhD teachers in University B (Both males and
females) is approximately what per cent of the total number of teachers in the
University ? (Both males and females)
(a) 54
(b) 68
(c) 64
(d) 52
(e) 58

Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Directions (Qs. 6-10):
Study the following information carefully to answer the questions that follow:
In a tournament, a total number
of 400 players have participated in five different sports, viz badminton,
hockey, lawn tennis, cricket and baseball. 15 per cent of the total players
have participated in badminton. Two-fifths of the total players have
participated in hockey. 6 per cent of the total players have participated in
lawn tennis. 25 per cent of the total players have participated in cricket.
Remaining players have participated in baseball. One-fourth of the hockey
players are females. 20 per cent of badminton players are males. Half the
players who have participated in Lawn Tennis are males. There are 45 female
cricket players. No female player has participated in baseball.
6. The number of female players participating in badminton is
approximately what percentage of the number of players participating in
baseball?
(a) 72
(b) 75
(c) 80
(d) 95
(e) 86
7. What is the difference between the number of male players
participating in hockey and the number of female players participating in lawn
tennis?
(a) 92
(b) 9
(c) 102
(d) 108
(e) None of these
8. If due to certain reason cricket game was dropped and all
the cricket players left the tournament, then what would be the total number of
male players in the tournament?
(a) 200
(b) 210
(c) 190
(d) 220
(e) None of these
9. What is the ratio of the number of male players
participating in badminton to the number of female players participating in
hockey?
(a) 3:11
(b) 3:10
(c) 6:11
(d) 11:6
(e) None of these
10. What is the total number of female players participating
in the tournament?
(a) 130 
(b) 120 
(c) 145 
(d) 155
(e) None of these

Answers

  1. D
  2. D
  3. A
  4. E
  5. C
  6. E
  7. D
  8. A
  9. B
  10. C

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!