Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams – 6


Hello and welcome to exampundit. Here is the Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams.

Choose the word which is not
a synonym for the given word.
1.
Bamboozle
(a) hoax (b) mystify
(c) cheat (d) gabble
2. Bastille
(a) fortress (b) prison
(c) jail (d) fop
3. Blench
(a) flinch (b) prate
(c) wince (d) quail
4. Deprive
(a) rob (b) bereave
(c) reprove (d) dispossess
5. Cabal
(a) plot (b) machination
(c) conspiracy (d) portend
6.
Melodious
(a) musical (b) canorous
(c) sprightly (d) resonant
7. Raw
(a) unfledged (b) callous
(c) inexperienced (d) callow
8. Caprice
(a) whim (b) fancy
(c) quirk (d) brace
9. Critical
(a) carping (b) censorious
(c) cardinal (d) captious
10. Gallant
(a) quixotic (b) chivalrous
(c) prudent (d) honorable
11. Cherish
(a) tend (b) foster

(c) nurture (d) vouch

Answers:
1. (d)
2. (d)
3. (b)
4. (c)
5. (d)
6. (c)
7. (b)
8. (a)
9. (c)
10. (c)
11.(d)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit