Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams – 5


Hello and welcome to exampundit. Here is the Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams.

Choose the option which is a
synonym or closest in meaning to the word in capitals:

1.
PANDEMONIUM
(a) lock (b) instrumental
(c) garment (d) uproar
2.
MANOEUVRE
(a) upset (b) inflict
(c) scheme (d) slow
3.
RELINQUISH
(a) abandon (b) relish
(c) proceed (d) defeat
4. TUMID
(a) humid (b) revolting
(c) mean (d) inflated
5.
VERITABLE
(a) obedient (b) approval
(c) genuine (d) false
6. CANARD
(a) a bird (b) spare
(c) offensive (d) hoax
7. IDOLATRY
(a) admiration (b) sadness
(c) corruption (d) faithless
8.
GRATUITOUS
(a) correct (b) unkind
(c) absurd (d) given freely
9.
SAGACIOUS
(a) appealing (b) placid
(c) wise (d) shaky
10. LETHAL
(a) conventional (b) deadly

(c) averse (d) demonstrative

Answers:

  1. D
  2. C
  3. A
  4. D
  5. C
  6. D
  7. A
  8. D
  9. C
  10. B

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit