Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 – Number Series


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on Number Series.

DIRECTIONS (Qs. 1-5): What will come in place of the
question mark (?) in the following number series?
1. 1         7             49           343
       (?)
(a) 16807
(b) 1227
(c) 2058
(d) 2401
(e) None of these
2. 13      20           39           78
          145        (?)
(a) 234
(b) 244
(c) 236
(d) 248
(e) None of these
3. 12      35           81           173
       357        (?)
(a) 725
(b) 715
(c) 726
(d) 736
(e) None of these
4. 3         100        297        594
       991        (?)
(a) 1489
(b) 1479
(c) 1478
(d) 1498
(e) None of these
5. 112    119        140        175
       224        (?)
(a) 277
(b) 276
(c) 287
(d) 266
(e) None of these
DIRECTIONS (Qs. 6-10) : What should come in place of the
following question mark in the following number series? (SBI Clerk Mains 2016)
6. 649.6875        1299.375
            866.25 346.5     99           22           ?
(a) 4
(b) 7
(c) 10
(d) 12
(e) None of these
7. 30      16           10           8
            8             9             ?
(a) 12.75
(b) 13
(c) 14
(d) 10.5
(e) None of these
8. 10      18           63           253
       1137      5901      ?
(a) 39754
(b) 35749
(c) 37594
(d) 35794
(e) None of these
9. 11      26          58         
124        258        528       ?
(a) 1020
(b) 1135
(c) 1285
(d) 1340
(e) None of these
10. 738  765        819       900
       1008      1143      ?
(a) 1445
(b) 1565
(c) 1305
(d) 1275
(e) None of these

1. D

2. D

3. A

4. E

5. C

6. A

7. D

8. B

9. E

10. C

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit