English Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams – Set 33 | Error & Para Jumble

Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Language Quiz for the upcoming IBPS Exams 2017.

Directions (Q. 1– 5): Read each sentence to find out whether
there is any grammatical or idiomatic or spelling error in it. The error, if
any, will be in one part of the sentence. The number of that part is the
answer. If there is ‘No error’, the answer is (e). (Ignore errors of
punctuation, If any).
1. (a) We had recently organised several round table
discussions / (b) to understand the needs and requirements / (c) of these
specific stakeholders, / (d) to be dovitailed with the implementation of the
new policy initiatives. / (e) No error
2. (a) This decision will weave / (b) a whole ecosystem of
innovation / (c) and a new electronic products / (d) in the country./ (e) No
error
3. (a) I would urge all states / (b) to come forward / (c)
and made / (d) the most of this opportunity. / (e) No error
4. (a) House we used to call our home / (b) has suddenly
become an empty shall, / (c) as if a gust of wind has sucked everything out of
it / (d) so that there is nothing left but absence. / (e) No error
5. (a) Could it be a cause / (b) for the many forms of that
most strange and most elusive of emotions, / (c) the love between dogs and
people who share a home / (d) is perhaps the most unmotivated love of all ?
/(e) No error
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Directions (Q. 6 –10): Rearrange the following eight
sentences (A), (B), (C), (D), (E), (F), (G) and (H) in the proper sequence to
form a meaningful paragraph and then answer the questions given below.
(A) While the European countries have an ageing population,
India has the advantage of a young population.
(B) It must have a clear understanding of the services needs
of other countries to meet them.
(C) Such a policy will also help quench the domestic demand
for services.
(D) They also have English language skills which foreign
companies found useful in retaining customers through better customer care. By
giving greater attention to education, India can improve its human resources.
(E) It also has the world’s largest population of youth.
(F) Simultaneously, a detailed exercise must be undertaken
to map sectors where India could emerge as a leading global player and also
identify gaps across the world, which Indian services providers could fill in
the coming years.
(G) In other words, it will be a win-win situation.
(H) India has a vast reservoir of talents.
6. Which of the following would be the THIRD sentence after
rearrangement ?
(a) G
(b) D
(c) E
(d) A
(e) H
7. Which of the following would be the FIRST sentence after
rearrangement ?
(a) B
(b) E
(c) D
(d) A
(e) H
8. Which of the following would be After the FIFTH sentence
after rearrangement ?
(a) C
(b) F
(c) G
(d) A
(e) B
9. Which of the following would be the SECOND sentence after
rearrangement ?
(a) H
(b) E
(c) D
(d) F
(e) G
10. Which of the following would be the EIGHTH (LAST)
sentence after rearrangement ?
(a) G
(b) A
(c) F
(d) C
(e) B

Answers:

  1. D
  2. C
  3. C
  4. A
  5. B
  6. D
  7. E
  8. A
  9. B
  10. C

Solutions:
1-5:

  1. Solutions – ‘dovitailed’ is wrong word the correct spelling
    is ‘dovetailed’.
  2. Solutions – Omit ‘a’
  3. Solutions – Replace ‘made’ by ‘make’.
  4. Solutions – ‘The’ before ‘house’.
  5. Solutions – Replace ‘for’ with ‘of’.

6-10:

Solutions – HEADBCGF

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit