SSC CGL 2017 – English Quiz for Tier I – Set 3



Hello and welcome to exampundit. Here is  a set of SSC CGL 2017 Quiz series. We will like Bank Exams, cover all the subjects, articles, quizzes throughout.

Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Direction: In Question nos. 1 to 3 some part of the sentences have
errors and some are correct. Find out which part of a sentence has an error and
blacken the oval [ ] corresponding to the appropriate letter (A), (B), (C). If
a sentence is free from error, blacken the oval corresponding to (D) in the
Answer Sheet.
1. Had Mukesh work hard (A)/ he
would have got a (B)/ distinction in the exam. (C)/ No error (D)
2. In the valley of Kadisha (A)/
where the mighty river flow, (B)/ two little streams met. (C)/ No error (D)
3. All query will (A)/ be
answered (B)/ by the chief instructor. (C)/ No error (D)
Directions: In Question nos. 4 to 6, sentences given with blanks to
be filled in with an appropriate word(s). Four alternatives are suggested for
each question. Choose the correct alternative out of the four and indicate it
by blackening the appropriate oval [ ] in the Answer Sheet.
4. I ______ you to be home by 8
o’clock.
(A) expect (B) accept
(C) aspect (D) except
5. Admission was ______ ladies.
(A) limited of (B) restricted by
(C) restricted to (D) limited by
6. You will come, _______?
(A) won’t you (B) will you
(C) shouldn’t you (D) aren’t you
Directions: In question nos. 7 to 8, out of the four alternatives,
choose the one which best expresses the meaning of the given word.
7. SUPPLE
(A) Hard (B) Round
(C) Rigid (D) Flexible
8. SUBMISSIVE
(A) Obstinate (B) Unyielding
(C) Stubborn (D) Docile
Directions: In question nos. 9 to10, choose the word opposite in
meaning to the given word.
9. JUXTAPOSITION
(A) Remoteness (B) Separation
(C) Termination (D) Proximity
10. Hasten
(A) Lack (B) Obstruct
(C) Instruct (D) Slow
Directions: In question nos. 11, four words are given in each question,
out of which only one word is spelt correctly/wrongly out of them. Find the word
spelt correct/wrong and mark your answer in the Answer Sheet.
11. (A) Maintainable (B) Ingredients
(C) Sustainable (D) Correspondance
Direction: In Question nos. 12 to 14, four alternative are given
for the Idiom/Phrase bold in below sentences. Choose the alternative which best
expresses the meaning of the Idiom/Phrase and mark it in the Answer Sheet.
12. These slogans are commonly
voiced by those who have some political axe
to grind.
(A) Personal end to serve
(B) No sense
(C) No work to do
(D) No property
13. My colleague made his mark as a lawyer at
an early age.
(A) secured good marks
(B) distinguished himself
(C) created a vacancy
(D) desired to be
14. Global warming is a burning problem for this summit.
(A) A problem that is obvious
(B) An urgent, important problem
(C) A dangerous problem
(D) A problem on fire
Direction: In Question nos. 15 to 17, a sentence/ a part of the
sentence is italicised in bold. Below are given alternatives to the italicised
part at (A), (B), (C) which may improve the sentence. Choose the correct
alternative. In case no improvement is needed your answer is (D). Mark your
answer in the Answer Sheet.
15. Your hair needs cutting badly.
(A) Your hair badly needs a cut.
(B) Your hair needs cutting real
bad.
(C) Badly your hair needs
cutting.
(D) No improvement
16. They spent many ideally hours just sitting in the Sun.
(A) idly hours (B) idle hours
(C) ideally hour (D) No
improvement
17. If only he can swim!
(A) will (B) could
(C) would (D) No improvement
Direction: In Question nos. 18 to 20, in the following question,
out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the
given sentence.
18. Something impossible to
believe
(A) edible (B) credible
(C) incredible (D) credulous
19. A larger supply than
necessary
(A) freight (B) glut
(C) graffiti (D) fluvial
20. An elderly person who does
not understand or approve of modern ideas
(A) fuddy-duddy (B) hooligan
(C) holster (D) honorary

Answers!

  1. (A)
  2. (B)
  3. (A)
  4. (A)
  5. (C)
  6. (A)
  7. (D)
  8. (D)
  9. (B)
  10. (D)
  11. (B)
  12. (A)
  13. (B)
  14. (B)
  15. (A)
  16. (B)
  17. (B)
  18. (C)
  19. (B)
  20. (A)

Get Paramount Mock Tests with additional 10% off (Code: EXAMPUNDIT) – Click here to Get

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count: