SBI PO Prelims 2017: Puzzle Quiz – Set 14

Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

Read the following information carefully and answer the questions that
follow.
There are ten people-Abhimanyu,
Bipin, Chinmay, Divya, Eliza, Farhan, Garima, Himesh, Kavya and Lavanya in a
family. There are two married couples, two fathers, one mother and three
brothers from all generations in a family. It is known that Bipin is father of Lavanya and Himesh is
mother of Kavya. Divya is not married. Eliza is sister of Bipin and Divya is
parental uncle of Kavya. Garima is father of Eliza and Divya. Chinmay is
sibling of Bipin. Lavanya is brother of Kavya and Bipin is father of Farhan. Abhimanyu
is married female and not married to Garima.
1. How many children does Himesh
have?
(A) Four
(B) Two
(C) One
(D) Three
(E) cannot be determined
2. How many male and female are
there in the family respectively?
(A) 5, 5
(B) 4,6
(C) 3, 6
(D) 4, 7
(E) cannot be determined
3. Who are all the married
couples in the family?
(A) Garima, Abhimanyu and Himesh,
Bipin
(B) Bipin, Eliza and Lavanya,
Abhimanyu
(C) Garima, Eliza and Himesh,
Bipin
(D) Lavanya, Abhimanyu and
Himesh, Bipin
(E) cannot be determined
4. How many sisters does Bipin
have?
(A) Zero
(B) Two
(C) One
(D) Three
(E) cannot be determined
5. How is Kavya related to Eliza?
(A) Niece
(B) Sister
(C) Nephew
(D) sister-in-law
(E) either A or C
Read the following information carefully and answer the questions that
follow
Eight persons sit in a row not
necessarily in the same order. They are Prithhika, Ketan, Riya, Sumedha, Tia,
Umar, Vani, and Amar. They like different brands-Armani, Gadoni, Puma, Lewis,
and Adidas. Not more than two people like the same brand and atleast one person
likes the given direction. Some of them face the north direction while some of
them face the south direction. People who like same brands face in opposite
direction from each other and they don’t sit together except people who like
Armani.        
Sumedha and Tia don’t sit at
extreme ends of the row and have two people in between. The person to the
immediate right of one of the persons who likes Armani likes Gadoni and also
faces south. Ketan is third to the left of Riya, who faces North direction and
does not sit at any end. Tia who does not like Armani is second to the right of
one who likes Adidas. Prithika sits three places away from Vani and they do not
sit with Ketan. Neither Riya nor the persons sitting with Riya like Gadoni.
6. How many people face north
direction?
(A) three
(B) four
(C) five
(D) six
(E) cannot be determined
7. Who among the following likes
Armani?
(A) Riya, Vani
(B) Sumedha, Riya
(C) Umar, Prithika
(D) Amar, Sumedha
(E) cannot be determined
8. Who among the following sits
at the ends?
(A) Umar, Prithika
(B) Ketan, Prithika
(C) Ketan, Umar
(D) Amar, Prithika
(E)  None of these
9. Which brand is liked by the
one sitting fourth to the left of Sumedha?
(A) Adidas
(B) Lewis
(C) Armani
(D)  Gadoni
(E)  Puma
10. How many persons are sitting
between the persons who like Gadoni?
(A) one
(B) two
(C) three
(D) four

(E) cannot be determined

Answers:

  1. D
  2. B
  3. D
  4. B
  5. A
  6. C
  7. A
  8. B
  9. E
  10. C

Solution Images:
1-5:

6-10:

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!