Reasoning Quiz for Upcoming IBPS Exams – Set 25 | Puzzle – Pre


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Puzzle Quiz for Upcoming IBPS Bank Exams. The following set of questions are moderate prelims level.

Q. (1-5)
Study the following information and answer the question.
Nine friends P, Q, R, S, T, U, V, W and X sit in a row. Four
of them face south and rest face north. U faces opposite direction to that of
W, who sits fourth to the right of Q. Neither Q nor W sit at any of the extreme
ends of the row. T faces opposite direction to that of W. Q faces south. U is
the immediate neighbor of P and S. R sits fourth to the left of S. Only two
people sit between X and T. The one who sits in the middle does not face south.
V sits fourth to the left of X. The immediate neighbors of T face in opposite
direction to that of X. The persons sitting at the extreme ends face in
opposite direction.
Q.1 who sits between S and V?
(a) R
(b) T
(c) U
(d) Q
(e) None of these.
Q.2 who among the following sit at the extreme ends?
(a) X, S
(b) R, P
(c) P, X
(d) Cannot be determined
(e) None of these.
Q.3 who sits second to the right of T?
(a) Q
(b) W
(c) X
(d) S
(e) None of these.
Q.4 who among the following are the immediate neighbours of
W?
(a) X, T
(b) R, X
(c) R, T
(d) T, V
(e) None of these.
Q.5 who sits second to the right of R?
(a) V
(b) X
(c) Q
(d) U
(e) None of these. 
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Q. (6-10)
Study the following information and answer the question.
Eight EP’ians J, K, L, M, N, O, P and Q live on eight different
floors of a building, not necessarily in the same order. The lowermost floor is
numbered 1 and the topmost floor is numbered 8. Each of them likes different
colours i.e. Brown, Yellow, Black, Green, Red, Purple, Pink and Blue, not
necessarily in the same order. Also known that-
P lives on 5th floor. Only one person lives
between the floor of L and the floor of N. Only four people live between the
persons like Green and Brown. The person who likes Purple lives immediately
above the K’s floor. The one who likes Blue doesn’t live on an odd numbered
floor. L’s floor is above N’s floor. The floor of J is immediately above the
floor of Q. The person who likes Yellow lives on the floor which is immediately
above the floor of the one who likes Green. M doesn’t like Red. At least two
floors are between the floors of the persons who like Red and Yellow. If O
likes Red then M must not live on the 8th floor. Only two people live between
the floors of the persons who like Black and Blue. O doesn’t like Pink. Q likes
neither Yellow nor Purple. L doesn’t live on the 8th floor. Only
three floors are between the floor of P and the floor of K.
Q.6 who among the following lives on the top floor?
(a) J
(b) Q
(c) N
(d) O
(e) None of these.
Q.7 How many people live between the floors of L and O?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) Four
(e) None of these.
Q.8 which of the following combinations is correct?
(a) N – Brown
(b) L – Pink
(c) K – Purple
(d) J – Green
(e) None of these.
Q.9 which colour is liked by M?
(a) Yellow
(b) Blue
(c) Pink
(d) Red
(e) None of these.
Q.10 who among the following likes Black colour?
(a) O
(b) P
(c) Q
(d) L
(e) None of these.

Answers:

  1. D
  2. C
  3. B
  4. B
  5. A
  6. D
  7. C
  8. E
  9. C
  10. B

Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Solutions:
1-5:

6-10

  EP Recommends: Toprankers Mock Tests
  • IBPS RRB Assistant 2017 – Free Mock Test
  • IBPS PO & Clerk 2017 – Free Mock Test
  • IBPS RRB Officer 2017 – Free Mock Test
  • UIIC Assistant 2017- Free Mock Test
  • OICL AO 2017 – Free Mock Test
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!