Reasoning Quiz for Bank & Insurance Exams 2017 – Set 1



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz based on Mixed Problems for upcoming Bank & Insurance Exams.

Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Study the
following information carefully and answer the question given below it.
Amongst
Four Models G, H, L and K, Five Actors A, B, C, D, and E and Six Director M, N,
O, P, Q and R, some teams are to be selected. A, B, G, H, O, P and Q are
females and the rest are males.
The
formation of teams is subject to the following condition-
  1. Wherever
    there is a male Model, there will be no female Actor.
  2. There shall
    not be more than two male Directors in any team.
  3. Wherever
    there is a male Actor, there will be no female Director.

Q.1 If the
team consists of three actors, two male models and two directors, then the
member of the team could be?
a) B, C, D,
K, L, N, R
b) C, D, E,
K, L, P, R
c) A, B, C,
K, L, M, R
d) C, D, E,
K, L, M, N
e) none of
these.                            
Q.2 If the
team consists of two actors, one model and four director, then all the
following teams are possible except?
a) A, B, H,
M, O, P, Q
b) A, B, G,
M, N, O, P
c) A, B, H,
M, O, P, R
d) A, B, K,
N, R, P, Q
e) none of
these.                            
Q.3 If the
team consists of two actors, three female directors and two models, which of
the following are the members of the tem?
a) C, D, K,
L, O, P, Q
b) A, B, O,
P, Q, G, H
c) D, E, G,
H, O, P, Q
d) Both b
& c
e) none of
these.                            
Q.4 If the
team consists of two actors, two models and two directors, then all of the
following teams are possible except__?
a) A, B, G,
H, M, N
b) C, D, K,
L, O, P
c) A, B, G,
H, O, P
d) Either b
or c
e) none of
these.                            
Q.5 If the
team consist of two actors, two female directors and two models, then all the
following teams are possible except?
a) A, B, G,
H, P, Q
b) A, B, G,
H, O, Q
c) A, B, K,
L, P, Q
d) O, P, G,
H, A, B
e) none of
these.                            
Q. 6-8 Read
the following information carefully and answer the following questions-
B is the
maternal uncle of D, who is the son of A. Z is the only daughter and U is the
only daughter-in-law of V. G is the father of A and I. H is the son of F. E is
the paternal uncle of I. C is the son of U, who is the wife of A. W is the
daughter of Z and sister of H.
Q.6 Which
of the following group is the maternal uncle of W?
a) U, A
b) I, U
c) A, I
d) B, A
e) none of
these.                            
Q.7 How is
V related to G?
a) Cousin
b) Wife
c)
Sister-in-law
d) Mother
e) none of
these.                            
Q.8 How is
Z related to I?
a) Wife
b) Brother
c)
Sister-in-law
d) Sister
e) none of
these.                            
Q.9 Which
of the following equation will be true if – 
A = 6, B = 8, C = 3, D = 9 and E
= 15
?
a) (D+A) ÷
E + B = C
b) (D+E) ÷
A × C = B
c) (B+C) +
D – A – E = C
d) (E+C+A) ÷
B × D = 28
e) none of
these.                            
Q.10 Nisha
ranks ninth from the last, if Nitu is ninth after Shalini and just in the
middle of Shalini and Nisha and Shalini ranks fourth in the class. How many
students are there in the class?
a) 31
b) 32
c) 33
d) 30
e) 29                     

Rules:
Post answers according to the following format(s)
1-2
2-3
3-4
Or
12345
54213
In case the options are ABCD, use the Appropriate Options.
Do Not Rectify anyone.

Minimum 6 Answers

If you have any doubt regarding any question of the quiz, kindly ask after the quiz is over i.e answers given.
DO NOT GOOGLE ANSWERS!! IT WILL HAMPER YOUR PREPARATION
Do Not CHAT here. If you have any query, use today’s Ask The Mentor Page.

Exampundit.in reserves the right to choose winner or give scores.

Answers:
1-D
2-D
3-B
4-B
5-C
6-C
7-D
8-D
9-E
10-D

Winners

Name
Marks
Nisha Gautam
10/10
Pallavi
10/10
S Dixit
10/10
Arushi
8.75/10
Shalini
8.75/10

Explanations:

6 to 8:

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!