Questions Asked in SSC CGL Tier 1 Exam 2019 – Held on 4th June 2019

Questions Asked in SSC CGL Tier 1 Exam 2019: Dear Aspirants, Staff Selection Commission conduct CGL Tier 1 Examination from 4th June 2019. Most of the candidates were waiting for the questions asked in SSC CGL Tier 1 Exam 2019. Here we have given the list of General Awareness Questions that asked in SSC CGL 2019 Examination.

Full List of Questions Asked in SSC CGL Tier 1 Exam 2019 (4th June)

1). Name the Folk Dance of Himachal Pradesh

Answer: Thoda dance

2). Founder of Facebook

Answer: Mark Zuckerberg

3). First female DGP of Pondicherry?

Answer: S. Sundari Nanda

4). Who is the Present Chief Minister of GOA?

Answer: Pramod Sawant

5). What is the Venue of Summer Olympic 2022?

Answer: Beijing, China

6). Who invaded Somnath Temple?

Answer: Mahmud of Ghazni

7). In which year the 1st Panipat war was held?

Answer: 21 April 1526

8). Name the country which has implemented the GST for the first time?

Answer: France

9). Wadiyar dynasty belongs to which state?

Answer: Karnataka, Mysore

10). Who is J.J Thompson?

Answer: English physicist and Nobel Laureate in Physics

GK Questions Asked in SSC CGL Tier 1 Exam 2019 (4th June)

11). How many Indians were declared as Co-champions of US National Spelling Bee?

Answer: 7 Indian Origin Kids

12). About Malimath Committee

Answer: Malimath Committee report on reforms in the criminal justice system

13). As per cost of living survey which of the following is not one of the cheapest cities to live in?

Answer: Mumbai

14). TISCO was established on

Answer: August 25, 1907 at Jamshedpur

15). Questions on Sundari Tree

16). Question on India and Indonesia exercise

Answer: The first bilateral naval exercise named “Samudra Shakti” between the Indian and the Indonesian Navies was inaugurated in Surabaya

17). Which of the following Game has recently added in China Olympics?

18). Badampahar mines in odisha is mined for?

Answer: Haematite Ore

19). Name the Queen who fought with Mughals in the 17th century?

20). Question on Methyl Propane Isomer

Questions Asked in SSC CGL Tier 1 Exam 2019 (4th June)

21). Questions on India at GeeBee Boxing Tournament

Answer: The 38th GeeBee Boxing Tournament was held at Helsinki, Finland

22). Which of the following is a metalloid?

Answer: Silicon

23). Which of the following exhibits catenation property?

Answer: Carbon

24). Which of the following is dry ice in solid form?

Answer: Carbon dioxide

25). Bhima River is the major tributary of which of the following river?

Answer: Krishna River

26). Name the First Female Judge of Supreme Court?

Answer: M. Fathima Beevi

27). Who is the founder of The Indian National Association?

Answer: Surendranath Banerjee and Ananda Mohan Bose in 1876

28). Lohit River is the major tributary of which of the following river?

Answer: Yamuna

29). Name the person who won gold in Finland Boxing Tournament?

Answer: Kavinder Singh Bisht

30). Founder of Islam

31). Name the team which Won Ranji Trophy in 2017?

Answer: Vidarbha

32). Among the following which is the first biodiversity plant that approved by Indian Government?

33). Who is the Founder of Jainism?

Answer: Vardhamana Jnatiputra

34). Uniform Civil Code comes under which article?

Answer: Article 44 of the Directive principles of the Constitution specifying, “The State shall endeavour to secure for citizens a uniform civil code throughout the territory of India.”

35). Question on IATA

36). Who is the New President of Palestine?

Answer: Mahmoud Abbas

37). Current Chief Minister of Assam?

Answer: Sarbananda Sonowal

38). Number of Classical Dances in India

Answer: 8

39). Founder of Chalukyas Dynasty

Answer: Pulakeshin I

40). Corbett National Park is located at

Answer: Nainital

General Awareness Questions from SSC CGl Tier 1 Exam 2019

41). G-20 Summit 2019 Venue?

Answer: INTEX Osaka

42). Durand Cup is related to which sports?

Answer: Football

43). Which Hormone can control all other hormones?

44). Name the state which has passed the Maintenance of Household Registers Bill 2019?

Answer: Mizoram

45). Who is the first female General Secretary of SAARC Countries?

Answer: Fathimath Dhiyana Saeed

Click Here for SSC CGL Tier 1 Exam Analysis 2019

Check Here for Free Reasoning Questions PDF

Free Aptitude Questions PDF

Average rating / 5. Vote count:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!