Full Set of Questions Asked in LIC Assistant 2019 Prelims Exam in PDF

4.2
(9)

Questions asked in LIC Assistant 2019 Prelims Examination: Dear EP ‘ians, Life Insurance Corporation has conducted the Online Examination for LIC Assistant Prelims 2019 on 30th Oct and 31st Oct, most of our followers given the examination. Here we have given the list of Questions asked in LIC Assistant 2019 Prelims Exam, candidates can check it and make use of it.

Questions Asked in LIC Assistant Prelims Exam Held on (31st Oct) 2nd Shift:

Number Series Questions:

1). 14, ?, 7, 14, 56, 448

Ans: 7

2). 1, 45, 77, 98, 109, ?

Ans: 111

3). 6. ?, 21, 41, 81, 161

Ans: 11

Sentence Rearrangement Questions Asked in LIC Assistant Prelims 31st Oct 2nd Shift:

1).

  1. Him to make an appointment
  2. Ready to leave his office
  3. His wife had asked
  4. And he remembered that
  5. Philips was just getting

Ans: E B D C A

2).

  1. Nothing left but his
  2. Mill and large apple tree
  3. Little, the miller fell into
  4. Poverty and had
  5. Little by

Ans: E C D A B

Expected Cut Off Marks for LIC Assistant Prelims 2019 Exam

Questions Asked in LIC Assistant Prelims Exam Held on (31st Oct) 1st Shift:

Number Series Questions Asked in 31st Oct 2019 1st Slot:

1). 72, 108, 133, 149, 158, ?

Ans: 162

2). 95, 100, 90, 105, 85, ?

Ans: 110

3). 7, 14, 42, 168, ?, 5040

Ans: 840

4). 83, 96, 107, 116, 123, ?

Ans: 128

Simplification Questions Asked in 31st Oct 2019 1st Slot:

1). (5/8)+(1/2)+(3/4)=?

Ans: 15/8

2). 6×7×8-92+9-(?)3=80×0.6

Ans: 6

3). 7×8×9-46×4=?2×5

Ans: 8

4). (63+122-53)/65 = (?/13)

Ans: 47

5). 92-4×3×2-190÷?-114

Ans: 5

6). √529+83-82×5= (?)3

Ans: 5

7). 30% of 830 + 50% of 622 – 60% of 600=?

Ans: 200

8). 9×5-168÷4+23=√?

Ans: 121

9). 400×70+9875-93=?

Ans: 37146

10). (4/5)-(1/2)+(1/10)=?

Ans: 2/5

11). (7×8+1) ×8-343=32+?2

Ans: 9

12). (7123-365×5-72×9)/50 = ?

Ans: 93

13). 312-4+5.5×4-20×3=4×?

Ans: 10

14). 223×√16-93÷3=?

Ans: 649

Syllogism Questions 31st Oct:

1). Statement:

Only a few arteries are veins

No vein is a cell

Only a few cells are muscles

Conclusions:

At Least some muscles are veins

Some cells are definitely not arteries

 2). Statement:

All Offices are branches

Only a few branches are trees

Only a few trees are forest

Conclusion:

No forest is office

At least some offices are forests

3). Statement:

All airports are stations

No airport is a hospital

Conclusion:

No hospital is a station

All stations are hospitals

4). Statement:

All Cars are batteries

All batteries are inverters

No inverter is a generator

Conclusion:

At least some inverters are cars

No battery is a generator

English Language Questions Asked in LIC Assistant Prelims 31st Oct (1st Slot):

1). The boy was (a)/ ridiculed by his classmates (b)/and as a result he(c)/ stopped going to school (d).

Ans: e (No error)

2). People from far away places(a)/ come too the hospital (b)/ to consult the specialist (c)/for a second opinion(d).

Ans: b

3). The people of the (a)/ village were very angry(b)/ at the boy(c)/ for raised a false alarm(d).

Ans: d

4). The rescue team (a)/ was called in help (b)/ as the local police was(c)/ unable to deal with the situation (d).

Ans: b

5). The princess was asked (a)/ to lock all the windows (b) / of her room as(c)/ her life was in danger (d).

Ans: a

Numerical Ability Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019 (30th Oct)

Data Interpretation Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019 (30th Oct):

Read the following line graph and answer the questions given below it. In the line graph, number of calculators sold by 5 shops-A, B, C, D and E in the year 2010 is given.

1). Find the average number of calculators sold by Shop A, C and E.

Ans: 44

2). What is the difference between total number of calculators sold by Shops A and B together and the number of calculators sold by shop D?

Ans: 40

3). Number of calculators sold by Shop C is what percent of that sold by shop D?

Ans: 80%

4). Number of calculators sold by Shop A is what percent less than that sold by Shop B?

Ans: 33(1/3)%

5). Average number of calculators sold by Shop B in year 2010 and 2011 was 55, then how many calculators did shop B sell in 2011?

Ans: 38

Simplification Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019 Examination Held on 30th Oct 1st Shift:

1). 60% of 750 – 30% of 183 + 20% of 200 = ?

Ans: 435.1

2). 852-13 × 8 – 102×5-13=x2

Ans: 15

3). 9 (1/6)+6 (1/6)+2(1/6) = x/2

Ans: 35

4). 58+(222 ÷ 3) ÷ 37 + 22 = x2

Ans: 8

5). (102-68)+46 = ? ×10

Ans: 8

6). 163 + 7 × 11 – 9 = ? × 11

Ans: 21

7). 60-38 ÷ 19 × 26 = ?

Ans: 8

8). 136-2×72+√16=6×?

Ans: 7

9). 58-3×2×4=?

Ans: 34

10). 312-928=52=2×?÷11

Ans: 44

11). 39% of 700+12=5×?

Ans: 57

12). √36 + 7×22+6×5=?2

Ans: 8

Number Series Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019 Exam 30th Oct (1st Shift):

1). 120, ?, 134, 145, 160, 180

Ans: 126

2). 10 ,40, 143, 420, 1050, ?

Ans: 2100

3). 30, 37, 32, 39, ?, 41

Ans: 34

4). 1680, 210, 30, 5, ?, 0.25

Ans: 1

5). 5, 6, 13, 40, 161, ?

Ans: 806

Reasoning Ability:

Puzzles Asked in LIC Assistant Prelims 2019 Exam (Held on 30th Oct):

Direction (1 to 5): Read the following passage carefully and answer the below given questions.

Seven people were born on seven different days of the same week starting from Monday and ending on Sunday. Only four people were born between D and E. D was born on one of the days before E. Only two people were born between E and F. As many people were born before F as after G. R was born on one of the days after G. S was born on one of the days before T.

1). Four of the following five are alike in a certain way, find the one out.

  1. DF
  2. RD
  3. TS
  4. GR
  5. ET

Ans: b

2). Who was born on Tuesday?

Ans: S

3). R was born on which of the following days?

Ans: Sunday

4). If all the people sit in Alphabetical order from Monday to Sunday, the day of birth of how many people will remain unchanged?

Ans: Two

5). Who has born immediately after G?

Ans: E

Monday D
Tuesday S
Wednesday F
Thursday T
Friday G
Saturday E
Sunday R

Seating Arrangement Questions Asked in LIC Clerk Prelims 2019:

Direction (1 to 5): Read the following passage carefully and answer the below given questions.

Eight people are sitting around a circular table facing the center. A sits second to the right of B. Only two people sit between A and C (either from left or right). Only three people sit between C and D. E sits third to the right of D. F is an immediate neighbor of E. G sits third to the left of H.

1). Who is sitting to the immediate right to H?

Ans: F

2). How many people are sitting between E and G when counted from the right of E?

Ans: Two

3). Four of the following five are alike in a certain way, find the odd one out

  1. ED
  2. HA
  3. AB
  4. DG
  5. GC

Ans: ED

4). Which of the following statement is true?

  1. All the statements are true
  2. C sits second to the right of F
  3. G sits to the immediate left of A
  4. Only three people sit between E and A
  5. B is an immediate neighbor of G

Ans: All the statements are true

5). As many people sit between A and F when counted from the right of F as between D and ____, when counted from left of D.

Ans: E

Blood Relation Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019 (30th Oct):

P is the wife of Q. Q is the father of the only R and S. S is the son in law of T. T has only two children U and V. V is the daughter in law of W. U is the aunt of X. X is the daughter of Y. R is unmarried.

1). How is Q related to U?

Ans: Father in Law

2). How X is related to W?

Ans: Grand Daughter

3). How Y is related to T?

Ans: Son in law

Inequality Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019 Exam (30th Oct 2019) 1st Slot:

1). J = K ≤ L < M = N

(i) N > J

(ii) J = N

2). Q > U = E ≥ R ≥ C

(i) C ≤ U

(ii) R < Q

3). S ≤ C < R ≤ A > T

(i) T < C

(ii) A > S

4). W > B = M < P > N

(i) N > B

(ii) P < W

Syllogism Questions Asked in LIC Clerk Prelims 2019 Examination (30th Oct 2019) 1st Slot:

1). Statement:

No number is digit

All digits are fractions

All fractions are points

Conclusion:

  1. All fractions can never be number
  2. All digits are points

2). Statement:

All hats are cats

No cat is a dog

Conclusion:

  1. Atleast some hats are dogs
  2. No hat is a dog

3). Statement:

Only a few goats are horses

All horses are rabbits

No rabbit is mouse

Conclusion:

  1. Some rabbits are definitely not goats
  2. All mice can never be goats

4). Statement:

Only a few keys are locks

Only a few locks are metals

Conclusion:

  1. No key is a metal
  2. At least some metals are keys

English Language

Fill in the blank Questions:

Direction (1 to 4): A sentence with one blank is given indicating that something has been omitted. Choose the word that best fits in the blank making the sentence grammatically correct and meaningful.

1). The trustees of the board unanimously ______ against the new director.

  1. Voted
  2. Discussed
  3. Conspire
  4. Tired
  5. Sentence

Ans: Voted

2). They were required to blow the horn periodically to ______ that all was well.

  1. Points
  2. Trouble
  3. Ensures
  4. Communicate
  5. Saying

Ans: Communicate

3). The king was willing to pardon the traitors on the _____ that they would leave the kingdom at once.

  1. Condition
  2. Points
  3. Grounded
  4. Agreeing
  5. Sure

Ans: Condition

4). The Banker was ______ to solve the loan issue by the end of the week.

  1. Expected
  2. Find
  3. Wanted
  4. Certainly
  5. Accepted

Ans: Expected

Error Spotting Questions:

Read the sentence to find out whether there is an error in it. The error, if any, will be in one part of the sentence. The number corresponding to that part will be your answer. If the given sentence is correct as it is, mark the answer as “No error“. Ignore the errors of punctuations, if any.

1). While the group of (a)/ frogs was travelling through (b)/ the woods, two of they (c)/ fell into a deep pot. (d)

Ans: C

2). He sit and watched (a)/ patiently as the butterfly (c)/ tried hard to force (c)/ itself through the hole. (d).

Ans: A

3). As the peasant went (a)/ for pick up his vegetable (b)/ basket, he noticed a (c)/ purse lying on the road (d)

Ans: B

Sentence Arrangement Questions Asked in LIC Clerk Prelims 2019 Examination Held on 30th Oct:

  1. So, she made fire on her health and lighted it with a handful of straw so that it would burn quickly
  2. Looking at it, a piece of coal and a straw too jumped out and lay quickly till the old women was done and had left.
  3. In a village, there lived poor old women who had gathered together a plate full of beans and wanted to cook them.
  4. Later, both the straw and the coal thanked the bean for saving their lives by giving them the idea of jumping out of the fire and the three become friends for life
  5. One bean jumped out of the pan without the old women seeing it and lay quietly on the ground.

Correct Arrangement: C A E B D

Download the Full set of Questions Asked in LIC Assistant Prelims 2019

Expected Cut Off Marks for LIC Assistant Prelims 2019 Exam

Get Complete Exam Analysis of LIC Assistant Prelims 2019 Examination

LIC Assistant Previous Year Cutoff Marks

Click Here for Financial Awareness PDF for LIC Assistant Mains 2019 Examination

“THE COMPLETE” Static GK PDF for Upcoming Mains Examination Download Now

Check Here for Free Reasoning Questions PDF

Free Aptitude Questions PDF

Note: We have launched separate webiste for Free PDF which has All Free PDF Materials, Topic wise questions on Reasoning, Aptitude, English, General Awareness, Current Affairs, Insurance Awareness, Banking Awareness, Previous Year Question Paper and more. Visit: pdf.exampundit.in

Click Here to Join Our What’s App Group & Get Instant Notification on Study Materials & PDFs

Click Here to Join Our Official Telegram Channel

Average rating 4.2 / 5. Vote count: 9

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!