Questions Asked in IBPS RRB PO Prelims 2020- All Slots

4.3
(7)

Questions Asked in IBPS RRB PO Prelims: Dear EP ‘ians, Institute of Banking Personnel Selection has conducted Online Prelims Examination for IBPS RRB Officer Scale 1 Prelims Examination which was held on 12th Sep 2020. Candidates who were about to give their exam may be searching for the Memory Based Questions asked in IBPS RRB PO Prelims 2020. Here we have given the IBPS RRB Officer Scale 1 Pre Memory Based Questions. Kindly make use of it and share it with all your friends.

Click Here to Download the IBPS RRB PO Prelims Memory Based Paper Held on 12th Sep 2020

Questions Asked in IBPS RRB PO Prelims 2020:

12th Sep – 2nd Slot:

Number Series:

1). 1000, 100, 20, 8, 64, ?

Logic: ÷10, ÷5, ÷2.5, ÷1.25, ÷0.625

Ans: 10.24

2). 2, 6, 33, 49, 174, ?

Logic: difference of 22, 33, 42, 53, 62

Ans: 210

3). 7, 8, 18, 57, ?, 1165

Logic: *1+1, *2+2, *3+3, *4+4..

Ans: 232

4). 77, 85, 69, 101, 37, ?

Logic: +8, -16, +32, -64, +128..

Ans: 165

5). 20, 29, 54, 103, 184, ?

Logic: the difference of  32, 52, 72, 92, 112..

Ans: 305

Approximation Questions:

1). 257.12+187.99x=(49.8)2+30.99

Ans: 12

2). 24.002 * 14.005-7.995*5.964=

Ans: 288

3). (2.99/3.99) * 3√(511.99) + 123.9% of 650.11

Ans: 812

4). √(784.01) * 7.142 + 351.99 * 24.98%

Ans: 284

12th Sep – 1st Slot:

Quadratic Equations: 

1). x2+9x+20=0

8y2-15y+7=0

Ans: y>x

2). x2-11x+30=0

y2+12y+36=0

Ans: x>y

3). x2+13x+40=0

y2+7y+10=0

Ans: x<=y

4). x2-20x+91=0

y2+16y+63=0

Ans: x>y

5). x2-x-12=0

y2+5y+6=0

Ans: CND

Number Series:

1). 1.5, 3, 12, 72, ?

2). 80, 66, 85, 71, 90, ?

3). 163, ?, 43, 23, 13, 8

4). 150 148, 143, 133, 116, ?

5). 3.5, 2.5, 3, 6, 20, ?

More Questions will be updated on this same page, kindly bookmark this page and keep following us..

Click Here for IBPS RRB PO Prelims Exam Analysis 2020

Download the Full Set of Questions Asked in IBPS RRB PO Prelims Exam 2019

Click Here to Join Our What’s App Group & Get Instant Notification on Study Materials & PDFs

Click Here to Join Our Official Telegram Channel

Average rating 4.3 / 5. Vote count: 7

No votes so far! Be the first to rate this post.

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Tell us how we can improve this post?