Questions Asked in IBPS PO Mains 2019 | Memory Based Questions

3.3
(6)

Questions Asked in IBPS PO Mains 2019: Dear Followers, IBPS PO Mains examination 2019 was held on November 30th 2019. Lots of People across India have written the mains examination. Some people missed the opportunity to get selected for IBPS PO Mains exam 2019. For that we have provided questions asked in IBPS PO Mains 2019. Candidates those want to crack the upcoming mains exam can go through the questions asked in IBPS PO mains 2019.

Questions Asked in IBPS PO Mains 2019 | Memory Based Questions

Our professional crew has collected General awareness GA and general knowledge GK asked questions in IBPS PO Mains examination 2019. Candidates those who doing their preparation for upcoming main examinations can utilize our IBPS PO Mains asked questions. From the questions asked in IBPS PO Mains 2019,aspirants can understand the standard of the questions. Based on that they can brush up their preparation. Surely this will help the candidates to know how to approach the questions to answer quickly and accurately.

GA Questions Asked in IBPS PO Mains 2019:

1). Bharosa Saving Accounts was launched by which Bank? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 73)

Ans: Airtel Payment Bank

2). First State in India to have law on contract farming? Last 6 Months National & State Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 163)

Ans: Tamil Nadu

3). RBI Approves amalgamation of 13 district cooperative banks (DCBs) of the which state? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 95)

Ans: Kerala

4). What is the theme of Audio Visual Theme? Important Days with Themes – Last 6 Months Current Affairs (May to Oct 2019) (Page No. 9)

Ans: “Engage the Past Through Sound and Images”

5). Name the Non-Bank entities which set up, owned and operate the ATMs? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 96)

Ans: White Label Atms (WTMs)

6). SBI IN Touch Tap & Go Debit Card is functioning based on which Technology? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 100)

Ans: Near Field Communication (NFC) technology

7). Who is the 47th Chief Justice of India? Imporant Appointments from Last 6 Months (May to Oct 2019) (Page No. 14)

Ans: Sharad Arvind Bobde

8). First Ever Indian Brain Atlas was created by? Important Revision One Liner – Last 6 Months Current Affairs (May to Oct 2019) (Page No. 186)

Ans: IIT Hyderabad

9). Operation Dhanush was related to?

Ans: Indian Railway

10). Name the city which wins the UNESCO Title of ‘Creative City of Gastronomy‘?

Ans: Hyderabad

11). Which of the following state has got $451 million loan from ADB?

Ans: Chennai

12). Who is the author of the book, “The Unquiet River: A Biography of the Brahmaputra”?

Ans: Arupjyoti Saikia

13). Who won the Italian Golden Sand Art Award 2019?

Ans: Sudarsan Pattnaik

14). Name the first Central Government Healthcare centre to have Robotic Surgery Facility?

Ans: Safdarjung Hospital

15). Which State government has decided to spend Rs. 3208 crores under ABDHA Scheme?

Ans: Odisha

16). Who is the winner of Vyas Samman 2019?

Ans: Nasira Sharma (Noted Hindi writer)

17). Karnam Sekar has resigned from which bank?

Ans: DENA Bank

18). SREI Equipment Finance Ltd has partnered with which bank to provide loans for MSMEs Sector? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 109)

Ans: United Bank of India (UBI)

19). Total number of countries have signed the International Solar Alliance (ISA) frame work? Last 6 Months National & State Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 97)

Ans: 79

20). Question related to Sashakt Committee? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 19)

21). Name the actor who unveiled the ICC World Cup Trophies for the Men’s and Women’s tournament at the Melbourne Cricket Ground (MCG)?

Ans: Kareena Kapoor

22). Vikram solar is related to which city?

Ans: Kolkata

23). Which of the following organisation has presented the Mother Teresa Memorial Award 2019 for Social Justice?

Ans: Harmony Foundation

24). Name the company has signed a MoU with NTPC Limited and The Energy and Resources Institute (TERI)? Monthly Current Affairs PDF November 2019 (1st to 15th Nov) (Page No. 38)

Ans: Siemens Limited

25). India and Asian Development Bank (ADB) has signed $200 million loan agreement for developing roads of which state? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 83)

Ans: Maharashtra

26). According to the National Health Profile (NHP) 2019, what percentage of GDP of India has spent on Public expenditure on health?

Ans: 1.28% of GDP

27). Author of “Jitane Log Utane Prem” Poem?

Ans: Liladhar Jagudi

28). Headquarter of Ujjivan Small Finance Bank?

Ans: Bengaluru

29). Name the technology on which Baroda FASTag is based?

Ans: Radio Frequency Identification (RFID) Technology

30). Which Bank has launched a new Fixed Deposits on Health? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 96)

Ans: ICICI Bank

31). Institute which launched the Global Alumni Endowment Fund?

Ans: IIT Delhi

32). On which sector, Indian government has announced to set up an alternative investment fund worth of Rs. 25,000 crore?

Ans: Housing Sector

33). What report has recently prepared by The Central Bureau of Health Intelligence (CBHI)?

Ans: National Health Profile.

34). PMC Bank has increased the withdrawal limit to Rs. 50,000 recently. Now _____ % of the depositors of the bank will be able to withdraw their entire account balance. Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 80)
Ans: 60%

35). According to Economic Survey report, our GDP has came down to 6.8% in 2018-19 from _____ in 2017-18.

Ans: 7.2%

36). Venue of COP25 Climate Conference? Monthly Current Affairs PDF November 2019 (1st to 15th Nov) (Page No. 26)

Ans: Madrid, Spain, from 2 to 13 December 2019

37). How many digits will be there in CIBIL Score?

Ans: 3 Digits

38). Who is the Chairperson of a committee which was launched by SEBI for suggesting the norms for Social Stocks Exchange? Last 6 Months Banking, Finance & Economy Current Affairs (May to Oct) 2019 (Page No. 87)

Ans: Ishaat Hussain, Director of SBI Foundation.

39). Allahabad Bank has recently signed an agreement with which company for the development of e-Auction platform for the sale of NPA through SARFAESI Act? Monthly Current Affairs PDF November 2019 (1st to 15th Nov) (Page No. 7)

Ans: MSTC Ltd

Get Last 6 Months Current Affairs Capsule PDF

Download THE COMPLETE Static GK Capsule PDF

Important Financial Awareness Capsule for Mains

Insurance Awareness PDF for LIC Mains Exams

Note: More Questions Asked in IBPS PO Mains 2019 will be updated very shortly. Kindly stay with us.

Aspirants can polish their skills to answer GA and GK questions by using our questions asked in IBPS PO Mains 2019. We hope the given questions asked in IBPS PO Mains 2019 will helps you to mold you for upcoming bank exams. Candidates can use this for your preparation to score high marks.

IBPS PO Mains Expected Cut Off 2019 | Sectional Wise Cutoff Marks

Get IBPS PO Mains Exam Analysis 2019 | Detailed Review

Click Here to Join Our What’s App Group & Get Instant Notification on Study Materials & PDFs

Click Here to Join Our Official Telegram Channel

Check Here for Free Reasoning Questions PDF

Free Aptitude Questions PDF

Note: We have launched separate website for Free PDF which has All Free PDF Materials, Topic wise questions on Reasoning, Aptitude, English, General Awareness, Current Affairs, Insurance Awareness, Banking Awareness, Previous Year Question Paper and more. Visit: pdf.exampundit.in

Average rating 3.3 / 5. Vote count: 6

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!