Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017 – Set 3



Hello and welcome to exampundit. Here is the a set of Puzzle Quiz for SBI PO Prelims 2017.

Rules:

1. Answer the following questions in the comment box.

2. Do not give solutions unless you are asked to.

3. Solve it honestly.

4. Highest Scores will be featured.

5. Answers will be updated after 3pm today.

Read the following
information carefully and answer the questions that follow.

Eight persons-P, Q, R, S, T, U, V
and W like different subjects-English, Hindi, Maths, Science, Social science,
Fishery science, Literature, History and Psychology but not necessarily in the
same order. They like different colors among-red, white, grey, black and green.
They also like different cars-Austin, Bentley, Porsche, Jaguar and Bugatti.
Each car is liked by atleast one person but not more than two persons like the
same car. Also each color is liked by atleast one person but not more than two
persons like the same color. S and V are the only ones who like same car and
same color. The one who likes Psychology does not like Jaguar or Bugatti. T
likes science and likes a color which is not liked by another other person and
that color is not black. V does not like Fishery sciences. One of the persons
who like red likes Jaguar. Also Q does not like red as well as Jaguar. The one
who likes literature likes the car liked by no one else. The one who likes
history likes white which is not liked by anyone other than him. Porsche is
only liked by the person liking English and is not Q. R likes Austin but does
not like red. W does not like Jaguar. People who like grey like Bentley and Porsche.
P and W like the same color. The persons liking Austin don’t like black and one
of the persons liking Austin likes Maths.
1. Which subject does P like?
(A) Hindi
(B) History
(C) English
(D) Literature
(E) Psychology
2. Who among the following likes Jaguar?
(A) P
(B) T
(C) W
(D) Both P and T
(E) Cannot be determined
3. Who among the following likes grey?
(A) P, W
(B) S, V
(C) Q, U
(D) Either A or C
(E) Cannot be determined
4. Who among the following likes red color?
(A) S
(B) W
(C) Q
(D) P
(E) U
5. Who among the following likes Bugatti?
(A) W
(B) V
(C) Q
(D) P

(E) U
Read the following
information carefully and answer the questions that follow.
Eight persons-A, B, C, D, E, F, G
and H are sitting in a straight line, not necessarily in the same order. Some
of them are facing south and some north. B stands fourth to the left of H. H
faces north. Neither B nor H stands at any of the extreme ends of the line.
Both the immediate neighbours of B face north. D is one of the immediate
neighbours of H. G stands third to the right of D. Both the immediate
neighbours of E face south. E does not stand at any of the extreme ends of the
line. E is not an immediate neighbour of 
G. A stands second to the left of C. G and C face opposite directions.
6. Which of the following pairs are sitting at two ends of
the line?
(A) C, D
(B) A, F
(C) F, D
(D) G, F
(E) A, G
7. How many persons are sitting between E and H?
(A) Three
(B) four
(C) none
(D) one
(E) two
8. Who among the following stands exactly between A and C?
(A) D
(B) B
(C) G
(D) H
(E) E
9. What is the position of E with respect to G?
(A) fourth to the left
(B) second to the left
(C) second to the right
(D) third to the right
(E) fourth to the right
10. Four of the five are alike in a certain way based on the
given arrangement and so form a group. Which of the following does not belong
to the group?
(A) D
(B) G
(C) C
(D) F
(E) B

Answers:
1. D
2. A
3. C
4. A
5. B
6. C
7. B
8. C
9. D
10. C

Explanations:

Puzzle 1:
Puzzle 2:

Sponsored

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘div-gpt-ad-1487064173474-0’); });

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count: