New Pattern English Quiz for upcoming IBPS & Insurance Mains Exams – Set 6

Hello and welcome to exampundit. Here is a set of New Pattern English Quiz for upcoming IBPS & Insurance Mains Exams.
In each question below, an incomplete sentence is given
which is followed by three possible fillers denoted by (A), (B) and (C). Find
out which one, two or three of these fillers can make the sentence meaningfully
complete and grammatically correct.
1. ____ when the audience started throwing rotten eggs towards
him.
A. No sooner did he stand up to address
B. No much before he stood up
C. He had hardly stood up
(a) Only C
(b) Only B
(c) Only A or B
(d) Only B or C
(e) Any one of the three
2. ____ sacrifice their own self for the welfare of the
common man.
A. Not all men devoted to social service
B. Only dedicated men
C. In exceptional cases certain anti-social elements
(a) Only C
(b) Only A or C
(c) Only B or C
(d) Only A or B
(e) Any one of the three
3. Natural calamities such as floods, earthquakes, etc occur
so suddenly and unexpectedly that ____
A. people get hardly any time to save themselves
B. man realises his limitations and supremacy of nature
C. devastation cannot be prevented
(a) Only A
(b) Only B
(c) Only A or B
(d) Only A or C
(e) Any one of the three
4. ____ the poor students had managed to come out successfully
with flying colours.
A. Despite lack of resources
B. Owing to adverse circumstances
C. It was a mere coincidence that
(a) Only A
(b) Only A or C
(c) Only B or C
(d) Only A or B
(e) Any one of the three
5. They appreciated my act of bravado because the life I
saved was ____.
A. insignificant for them
B. extremely precious
C. reverent to them
(a) Only B
(b) Only C
(c) Only A or B
(d) Only B or C
(e) Any one of the three
Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

For each statement there are four different sentences given
below it. Pick out the one that most appropriately conveys the meaning of the
statement. The number of that sentence is the answer. If none of them conveys
the meaning of the statement the answer is (e), i.e., ‘None of these’.
6. Should you need a duplicate licence you must submit an application
along with a copy of your ration card.
(a) Unless you submit an application along with a copy of your
ration card you will not get a duplicate licence.
(b) You should require a duplicate license if you submit an
application along with a copy of your ration card.
(c) If you submit your application along with your ration card
you do not need duplicate license.
(d) If you submit an application along with your ration card
you will get only a license.
(e) None of these
7. Although the strike of transporters continues, I shall
come.
(a) I shall come if the strike of transporters continues.
(b) I shall not be able to come if the strike of
transporters continues.
(c) Even though I come, the strike of transporters is going to
continue.
(d) Whether or not the transporters strike continues I shall
come.
(e) None of these
8. The Manager would like you to help him locate the
default.
(a) If you help him locate the default, the Manager would like
you.
(b) The Manager desires that you should provide him the necessary
assistance to locate the default.
(c) The Manager feels that if you do not help him the fault will
not be located.
(d) The Manager expects that the default should be located
only with your help.
(e) None of these
9. The judge remarked that not all the accused were really guilty.
(a) The judge remarked that some of the accused were guilty
while others were not.
(b) The judge remarked that all the accused were not innocent.
(c) The judge remarked that all those accused cannot be necessarily
guilty.
(d) The judge remarked that all those who are accused may
contain some who are really guilty.
(e) None of these
10. Unlike the tribals who are very hardworking, the urban communities
cannot withstand physical strain.
(a) The tribals do not like to withstand physical strain as the
urban communities do.
(b) The urban communities are hardworking but they do not
like to undertake physical strain.
(c) The tribals can withstand physical strain whereas urban
communities cannot.
(d) Because the tribals are hardworking they can tolerate physical
strain.
(e) None of these

Answers:

  1. A
  2. E
  3. D
  4. A
  5. A
  6. A
  7. D
  8. B
  9. A
  10. C
  EP Recommends: Toprankers Mock Tests
  • IBPS RRB Assistant Mains 2017 – Free Mock Test
  • IBPS RRB Officer Mains 2017 – Free Mock Test
  • IBPS PO Mains 2017 – Free Mock Test
  • IBPS Clerk 2017 – Free Mock Test
  • RBI Assistant Prelims – Free Mock Test
  • Paramount SSC CGL Tier 2 – Free Mock Test
  • OICL AO Mains 2017 – Free Mock Test

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!