English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Mains 2017 – 7 – Cloze Test (New)


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Mains 2017. This is a set based on New Pattern Cloze Test.

There is a considerable amount of
research about the factors that make a company innovate. So is it possible to
create an environment impetus (1) to
innovation? This is a particularly pertinent inference (2) for India today. Massive problems in health,
education etc . must (3) be
solved using a conventional approach but requires
(4)
creative and innovative solutions that can ensure radical change
and growth (5) . There are
several factors in India’s esteem (6)
. Few countries have the rich diversity that India or its large, young
population occurs (7). While
these cater (8) innovation
policy interventions certain additional steps are also required. These include increased (9)  investment in research and development by participating (10) the
government and the private sector, easy transfer of technology from the
academic world etc.
Q 1. (a) stimuli (b) conducive
(c) incentive (d) facilitated (e) No correction needed
Q 2. (a) objective (b)controversy
(c)doubt (d)question (e) No correction needed
Q 3. (a) cannot (b)possibly
(c)should (d)never (e) No correction needed
Q 4. (a) necessary (b) apply (c)
need (d) consider (e) No correction needed
Q 5. (a) quantity (b) advantages
(c) increase (d) chaos (e) No correction needed
Q 6. (a) challenges (b) praises
(c) favour (d) leverage (e) No correction needed
Q 7. (a) blessed (b) enjoys (c)
endows (d) prevails (e) No correction needed
Q 8. (a) aid (b) jeopardise (c)
promotes (d) endure (e) No correction needed
Q 9. (a) acute (b) utilising (c)
restricting (d) inspiring (e) No correction needed

Q10. (a) both (b) besides (c)
combining (d) also (e) No correction needed

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Answers
1. B
2. D
3. A
4. E
5. E
6. C
7. B
8. A
9. E
10. A

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit