Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams – 3


Hello and welcome to exampundit. Here is the Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams.

Choose the option closest in meaning to the word given:

1.
Grandiose
(a) imposing (b) unpretentious
(c) boring (d) lanky
2. Parley
(a) fraud (b) paraphrase
(c) conclave (d) spectacle
3.
Lassitude
(a) lethargy (b) puritan
(c) energy (d) meeting
4. Ruse
(a) break (b) stratagem
(c) maudlin (d) guru
5. Aphorism
(a) prune (b) wither
(c) aphis (d) proverb
6. Hybrid
(a) pure (b) benefactor
(c) partisan (d) crossbreed
7. Passe’
(a) rude (b) old-fashioned
(c) modern (d) chic
8. Louse
(a) lukewarm (b) beast
(c) parasitic insect (d) infant
9. Scuttle
(a) rumor (b) priority
(c) run hurriedly (d) solemn
10. Utopia
(a) holiday home (b) music
(c) vacant (d) perfect state
11. Idiocy
(a) brilliancy (b) privilege
(c) dogma (d) absurdity
12. Spry
(a) doubtful (b) nimble
(c) prognosticate (d) leave
13.
Harbinger
(a) forerunner (b) reel
(c) epic (d) footstool
14.
Simpleton
(a) dunce (b) tattler
(c) genius (d) quack
15. Brevity
(a) corporal (b) shortness
(c) moisture (d) valour

Answers:

  1. A
  2. C
  3. D
  4. B
  5. D
  6. D
  7. B
  8. C
  9. C
  10. D
  11. D
  12. B
  13. D
  14. A
  15. B

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit