Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams – 1



Hello and welcome to exampundit. Here is the Daily Vocabulary Quiz for Bank Exams.

Directions
for Q 1. To 10.:
 Choose
the option closest in meaning to the word given.
1. Low-Key
(a) official (b) secret
(c) subdued (d) complicated
2.
Stipulation
(a) imitation (b) signal
(c) excitement (d) requirement
3.
Antithesis
(a) fixed dislike (b) musical reponse
(c) lack of feeling (d) direct opposite
4.
Transitory
(a) short-lived (b) idle
(c) unexpected (d) clear
5.
Entrenched
(a) filled up (b) fortified
(c) followed by (d) kept down
6. Lot
(a) right (b) folly
(c) fate (d) oath
7.
Apprehension
(a) gratitude (b) apology
(c) dread (d) punishment
8. Amenable
(a) religious (b) masculine
(c) proud (d) agreeable
9. Affluent
(a) neutral (b) sentimental
(c) wealthy (d) handsome
10.
Counterpart
(a) hindrance (b) peace offering
(c) password (d) complimentary

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

11.
Superficial
(a) shallow (b) unusually fine
(c) proud (d) aged
12.
Disparage
(a) separate (b) compare
(c) refuse (d) belittle
13.
Protagonist
(a) prophet (b) explorer
(c) talented child (d) leading character
14.
Ludicrous
(a) profitable (b) excessive
(c) disordered (d) ridiculous
15.
Intrepid
(a) middle (b) tolerant
(c) fearless (d) rude
16. Sage
(a) wise man (b) tale
(c) era (d) fool
17.
Admonish
(a) warn (b) escape
(c) worship (d) distribute
18. Beset
(a) plead (b) assail
(c) pertain to (d) deny
19. Figment
(a) perfume (b) undeveloped fruit
(c) statuette (d) invention
20. Glib
(a) dull (b) thin
(c) weak (d) fluent

Answer:

  1. C
  2. D
  3. D
  4. A
  5. B
  6. C
  7. C
  8. D
  9. C
  10. D
  11. A
  12. D
  13. D
  14. D
  15. C
  16. A
  17. A
  18. B
  19. D
  20. D
  EP Recommends: Toprankers Mock Tests
  • IBPS RRB Assistant Mains 2017 – Free Mock Test
  • IBPS RRB Officer Mains 2017 – Free Mock Test
  • IBPS PO Mains 2017 – Free Mock Test
  • IBPS Clerk 2017 – Free Mock Test
  • RBI Assistant Prelims – Free Mock Test
  • Paramount SSC CGL Tier 2 – Free Mock Test
  • OICL AO Mains 2017 – Free Mock Test

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count:

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!