Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams – Set 21


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Office LANs that are spread geographically apart on a large
scale can be connected using a corporate
(a) CAN
(b) LAN
(c) DAN
(d) WAN
(e) None of these
2. You can keep your personal files/folders in
(a) My folder
(b) My documents
(c) My files
(d) My text
(e) None of these
3. A directory within a directory is called
(a) Mini Directory
(b) Junior Directory
(c) Part Directory
(d) Sub Directory
(e) None of these
4. A compiler translates a program written in a high-level language
into
(a) Machine language
(b) An algorithm
(c) A debugged program
(d) Java
(e) None of these
5. A ___________ is a unique name that you give to a file of
information
(a) Device letter
(b) Folders
(c) File name
(d) File name extension
(e) None of these
6. Hardware includes
(a) all devices used to input data into a computer
(b) sets of instructions that a computer runs or executes
(c) the computer and all the devices connected to it that are
used to input and output data
(d) all devices involved in processing information including
the central processing unit, memory and storage
(e) None of these
7. A ______ contains specific rules and words t hat express the
logical steps of an algorithm
(a) Programming language
(b) Syntax error
(c) Programming structure
(d) Logic chart
(e) None of these
8. The simultaneous processing of two or more programs by multiple
processors is
(a) multiprogramming
(b) multitasking
(c) time-sharing
(d) multiprocessing
(e) None of these
9. The secret code that restricts entry to some programs
(a) Password
(b) Passport
(c) Entry code
(d) Access code
(e) None of these
10. Computers use the ________ number system to store data and
perform calculations.
(a) Binary
(b) Octal
(c) Decimal
(d) Hexadecimal

(e) None of these

Answers:
1. (d)
2. (b)
3. (d)
4. (a)
5. (d)
6. (d)
7. (a)
8. (a)
9. (a)
10. (a)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit