Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams – Set 20


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.
1. 1000000 bytes =?
(a) TB
(b) KB
(c) MB
(d) GB
(e) None of these
2. A software that is used to create text based documents is
called _______
(a) DBMS
(b) Spreadsheet
(c) Word Processor
(d) Presentation Software
(e) None of these
3. Which of the following houses the most important parts of
a computer system?
(a) Input Device
(b) Client
(c) Server
(d) Hardware
(e) None of these
4. ICMP stands for ______
(a) Internet Communication Message Protocol
(b) Internal Communication Message Protocol
(c) Internal Control Message Protocol
(d) Internet Control Message Protocol
(e) Intranet Control Message Protocol
5. Restarting a computer that is already on is referred to as
______
(a) Booting
(b) Cold boot
(c) Warm boot
(d) Shut down
(e) None of these
6. ICMP used for _____
(a) Forwarding
(b) Addressing
(c) Multicasting
(d) Error Reporting
(e) None of these
7. Which is used to change the text in Microsoft Word from uppercase
to lowercase or a capital letter at the beginning of every word?
(a) Shift + F3
(b) Shift + F4
(c) Shift + F5
(d) Shift + F7
(e) Shift + F6
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

8. Which of the following shortcut key is used to insert the
current date?
(a) Shift + Alt + T
(b) Shift + Alt + D
(c) Ctrl + Alt + T
(d) Ctrl + Alt + D
(e) Shift + Ctrl + T
9. An email account includes a storage area, often called _____
(a) Attachment
(b) Font
(c) Hyperlink
(d) browser
(e) Mailbox
10. Which of the following is not associated with Browsers?
(a) Opera
(b) Chrome
(c) Firefox
(d) Yahoo
(e) UC
11. Which key launched the start button?
(a) Windows
(b) Esc
(c) Shift
(d) Function key
(e) Num lock
12. A computer professional who writes and tests software are
called a
(a) software consultant
(b) librarian
(c) hardware consultant
(d) computer operator
(e) data entry operator
13. Which function key is used to refresh the current
window?
(a) F1
(b) F5
(c) F3
(d) F6
(e) F4
14. Which of the following is the first graphical web
browser?
(a) MSN
(b) Mozilla
(c) Chrome
(d) Mosaic
(e) Internet explorer
15. JPEG stands for –
(a) Joint Photographic Expert group
(b) Joint Photographic Expert graphics
(c) Join Photographic Expert group
(d) Join Photographic Expert graphics

(e) None of these

Answers
1. (c)
2. (c)
3. (d)
4. (d)
5. (c)
6. (d)
7. (a)
8. (b)
9. (e)
10. (d)
11. (a)
12. (c)
13. (b)
14. (d)
15 (a)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit