Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams – Set 16


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS Exams.

1. Background color or effects applied on a document is not visible
in
(a) Web layout view
(b) Print Layout view
(c) Reading View
(d) Print Preview
(e) None of these
2. What is a portion of a document in which you set certain page
formatting options?
(a) Page
(b) Document
(c) Section
(d) Page Setup
(e) None of these
3. Borders can be applied to
(a) Cells
(b) Paragraph
(c) Text
(d) All of above
(e) None of these
4. Which of the following is not a type of page margin?
(a) Left
(b) Right
(c) Center
(d) Top
(e) None of these
5. What is gutter margin?
(a) Margin that is added to the left margin when printing
(b) Margin that is added to right margin when printing
(c) Margin that is added to the binding side of page when printing
(d) Margin that is added to the outside of the page when printing
(e) None of these
6. Portrait and Landscape are
(a) Page Orientation
(b) Paper Size
(c) Page Layout
(d) All of above
(e) None of these
7. If you need to change the typeface of a document, which menu
will you choose?
(a) Edit
(b) View
(c) Format
(d) Tools
(e) None of these
8. Which of the following is not a font style?
(a) Bold
(b) Italics
(c) Regular
(d) Superscript
(e) None of these
9. Which of the following terms is used for the from in which
the word will appear on the page?
(a) Text formatting
(b) Character formatting
(c) Point size
(d) Type face
(e) None of these
10. A(n) _____ allows you to access your e-mail from anywhere.
(a) forum
(b) webmail interface
(c) message board
(d) weblog
(e) None of these
11. The following are included in the world programme ______
Title Bar, Ribbon, Status Bar, Views, Document workspace.
(a) Window
(b) Browser
(c) Explorer
(d) Website
(e) None of these
12. Your business has contracted with another company to
have them host and run an application for your company over the Internet. The
company providing this service to your business is called an
(a) Internet service provider
(b) Internet access provider
(c) Application service provider
(d) Outsource agency
(e) None of these
13. Which of the following would you find on Linkedin?
(a) Games
(b) Connections
(c) Chat
(d) Applications
(e) None of these
14. ________ is a technique that is used to send more than one
call over a single line.
(a) Digital transmission
(b) Infrared transmission
(c) Digitizing
(d) Multiplexing
(e) None of these
15. The search companion can
(a) locate all files containing a specified phrase
(b) restrict its search to a specified set of folders
(c) locate all files containing a specified phrase and restrict
its search to a specified set of folders
(d) cannot locate all files containing a specified phrase or
restrict its search to a specified set of folders
(e) None of these
16. Which of the following cannot be part of an e-mail
address?
(a) Period (.)
(b) At sign (@)
(c) Space()
(d) Underscore (_)
(e) None of these
17. Which of the following must be contained in a URL?
(a) A protocol identifier (b) The letters www.
(c) The unique registered domain name
(d) www.and the unique registered domain name
(e) None of these
18. Which of the following information systems focuses on making
manufacturing processes more efficient and of higher quality?
(a) Computer aided manufacturing
(b) Computer integrated manufacturing
(c) Computer aided software engineering
(d) Computer aided system engineering
(e) None of these
19. A mistake in an algorithm that causes incorrect results
is called a
(a) logical error
(b) syntax error
(c) procedural error
(d) compiler error
(e) None of these
20. A device for changing the connection on a connector to a
different configuration is
(a) a converter
(b) a competent
(c) an attachment
(d) an adapter
(e) None of these

Answers:
1. (d)
2. (c)
3. (d)
4. (c)
5. (c)
6. (a)
7. (c)
8. (d)
9. (a)
10. (b)
11. (a)
12. (d)
13. (b)
14. (d)
15. (a)
16. (c)
17. (d)
18. (a)
19. (b)
20. (d)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit