Computer Knowledge Quiz for NIACL Assistant Mains 2017 – Set 10


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for NIACL Assistant Mains 2017.

Advertisement


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

1. Which of
the following is true about the subdivision of fields?
(A) always
done to give the programmer greater flexibility
(B) depending on programming language used
(C) never accomplished on fields containing numeric data
(D) all of the above
(E) none of these
2. When the
application software is priced separately from the computer hardware it is
called as?
(A) Unbundled
(B) Bundled
(C) Utility
(D) all of the above
(E) none of the above
3. Which of
the following is the primary advantage of key-to-tape data-entry systems?
(A) a large
percentage of editing can be performed at the time of data entry
(B) key verification is easily performed
(C) the tape is reusable
(D) keying errors can be detected as they occur
(E) both B and C
4. The
following are the basic types of record-access methods
(A) sequential
an random
(B) direct and immediate
(C) sequential and indexed
(D) on-line and real-time
(E) none of these
5. A
sequential electronic circuit which can be placed in one out of two stable
states where each state may be used to represent a binary digit is stated as
(A) integrated
circuit
(B) firmware
(C) flip-flop
(D) all of these
(E) none of these
6. Which of
the following is true about bandwidth?
(A) the
wider the bandwidth of a communications system the more data
(B) the narrow the bandwidth of a communications system the more data it can
transmit in a given period of time.
(C) the wider the bandwidth of a communications system the less data it can
transmit in a given period of time
(D) both A and B
(E) none of these
7. The
following typically happens in the output phase of a computer based information
system
(A) data is
put into the computer for processing
(B) information is produced in hardcopy/softcopy form
(C) mathematical calculations are performed
(D) all of the above
(E) none of these
8. An
operation in which data is moved to a different location is called as
(A) block
move
(B) street move
(C) delete
(D) edit
(E) none of these
9. A
process of trying out a new product by independent users before it is finally
manufactured is
(A) alpha
test
(B) beta test
(C) gamma test
(D) delta test
(E) none of these
10. Following
communications lines, best suites to interactive processing applications
(A) narrowband
channels
(B) simplex lines
(C) full-duplex lines
(D) mixed band channels
(E) none of these
11. Which
of the following is a tool used to quickly check computers on a network for
known weaknesses
(A) security
exploit
(B) vulnerability scanner
(C) packet sniffer
(D) rootkit
(E) none of these
12. It is a
visual aspect that indicates that a control is ready to receive input from you
in Windows operating system
(A) control’s
focus
(B) dialog boxes
(C) command buttons
(D) text boxes
(E) none of these
13. Microsoft
Office InterConnect is
(A) business-relationship
database
(B) an application that supports editing scanned documents
(C) a scanning and OCR application
(D) both A and B
(E) none of these
14. In
Microsoft Word shortcut CTRL+SHIFT while dragging an item
(A) delete
the selected item permanently without placing the item in the recycle bin
(B) copy the selected item
(C) rename the selected item
(D) create a shortcut to the selected item
(E) none of these
15. In
Excel you can copy call formats from one cell to another by using
(A) backspace
key
(B) default font
(C) format painter
(D) formatting toolbar
(E) none of these
16. In
Excel data marker on a chart are linked to data points in a worksheet,
therefore,
(A) we can
automatically apply formatting to a data series
(B) we can change the position of a data marker and automatically change the
data point value in the worksheet
(C) we can change a data print value and automatically draw the chart
(D) both A and B
(E) none of these
17. In Excel
you can use the formula palette to
(A) copy a
range of cells
(B) format cells containing numbers
(C) create and edit formulas containing functions
(D) entered assumptions data
(E) none of these
18. In
Excel you can create hyperlinks from the Excel workbook to
(A) a
webpage on company internet
(B) a web page on the internet
(C) other office application documents
(D) all of the above
(E) none of these
19. In Microsoft
PowerPoint to select all of the boxes of an organisation chart
(A) clicking
and edit and select all
(B) right click the chart background and then click select all
(C) press and hold the SHIFT key and click each box
(D) all of the above
(E) none of the above
20. In
Microsoft PowerPoint view that displays the slides of a presentation as
miniature representations of the slides is called
(A) slide
show
(B) slide sorter view
(C) notes pages view
(D) outline view
(E) none of these


Answers:

1. B
2. A
3. C
4. A
5. C
6. A
7. B
8. A
9. B
10. C
11. B
12. A
13. A
14. D
15. C
16. B
17. C
18. D
19. D
20. B

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit

Average rating / 5. Vote count: