Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 – Number Series – 2


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Chapterwise Quantitative Aptitude Quiz from Previous Paper for IBPS Clerk 2017 based on Number Series.

What will come in place of the question mark (?) in the following
number series. (SBI PO Prelim 2015)
1. 93      95           99
          ?              110        121        134
(a) 104
(b) 96
(c) 82
(d) 103
(e) None of
these
2. 8         12           18
          27           40.5       60.75     ?
(a) 104.125
(b) 121.125
(c) 96.125
(d) 83.125
(e) None of
these
3. 4         7             11
          18           29           ?              76           123
(a) 59
(b) 38
(c) 46
(d) 53
(e) None of
these
4. 3         10           ?
             172        885        5346      37471   299832
(a) 39
(b) 27
(c) 24
(d) 34
(e) None of
these
5. 15      22           56
          183        ?              3755      22542
(a) 709
(b) 698
(c) 748
(d) 800
(e) None of
these
Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

What should
come in place of the question mark (?) in the following number series ? (IBPS
PO Main 2015)
6. 104    109
       99           114
       94           ?
(a) 69
(b) 124
(c) 120
(d) 78
(e) None of these
7. 980    392
       156.8     ?              25.088 10.0352
(a) 65.04
(b) 60.28
(c) 62.72
(d) 63.85
(e) None of these
8. 14      16
          35           109        441        ?
(a) 2651
(b) 2205
(c) 2315
(d) 2211
(e) None of these
9. 1331 2197
     4913      6859
     ?              24389
(a) 12167
(b) 13824
(c) 9261
(d) 15625
(e) None of these
10. 3600               725
       150        35           12           ?
(a) 8
(b) 7.4
(c) 10.5
(d) 10

(e) None of these
Answers & Solutions
1. D
2. E
3. E
4. A
5. C
6. E
7. C
8. D
9. A
10. B

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit