Reasoning Quiz: Puzzle for Upcoming OICL AO Prelims 2017


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz on Puzzle for the upcoming OICL AO Prelims 2017.

1-5:
IMF, OPEC, UN, WTO, WHO, SEBI, IRDAI and TRAI are eight organizations and the heads of these are I,K,N,P,S,T,W and Z. They are sitting around a circular table facing the centre but not necessarily in the same order.
T sits second to the right of the head of WTO. Two persons sit between the heads of IRDAI and SEBI. N and S are immediate neighbours. Neither N nor S are immediate neighbours of K or the head of WTO. The head of the UN sits second to the right of P, who is neither the head of WTO nor IRDAI. W and the head of IMF are immediate neighbours. K is not the head of IMF. Only one person sits between N and the head of OPEC. Z sits third to the left of the head of TRAI. Head of SEBI sits second to the left of N. The head of UN sits on the immediate left of the head of WTO. W sits second to the right of the head of OPEC.

1. Who is the head of WTO?
A) P
B) I
C) Z
D) T
E) N

2. Who of the following people sit between the head of IMF and K?
A) Head of WTO and W
B) P and S
C) Head of IMF and head of SEBI
D) I and head of WTO
E) None of the above

3. Who is the head of IRDAI?
A) One who sits immediately right of P
B) One who sits immediately right of N
C) P
D) T
E) None of the above

4. Who of the following are sitting opposite of each other?
A) Head of IMF and T
B) Head of WTO and S
C) K and P
D) Head of UN and head of WHO
E) All of the above.

5. Which of the following is not related in a certain way unlike others?
A) WTO and T
B) TRAI and Z
C) SEBI and N
D) WHO and s
E) IRDAI and I

6-10:
A, B, C, D, F, G, H and I are eight friends sitting around a circular table but not facing the centre. Each person has a different zodiac sign – Leo, Virgo, Libra, Cancer, Aries, Gemini, Pisces, and Scorpio but not necessarily in the same order. H is third to the right of C. The one whose sun-sign is Leo is second to the left of the one whose sun sign is Libra. I’s sun-sign is Libra and is sitting between C and A. The one whose sun-sign is Pisces sits second to the right of B. The one whose sun-sign is Aries is second to the right of the person whose sun-sign is Virgo. Neither G nor A is the immediate neighbour of B. G is fourth to the left of A. B’s sun-sign is neither Cancer nor Aries. The person whose sun-sign is Leo is sitting second to the right of the person whose sun-sign is Cancer. D’s sun-sign is Leo and is not an immediate neighbour of B.

Q6. Who is sitting next to the one whose sun-sign is Scorpio?
a) F
b) Virgo
c) Libra
d) Both 1 and 2
e) None of the above.

Q7. Whose sun-sign is Cancer?
a) G
b) H
c) B
d) A
e) F

Q8. Who is sitting between Scorpio and G?
a) Cancer
b) Virgo
c) A
d) C
e) None of the above.

Q9. Which of the following combinations is correct?
a) Cancer-F
b) Leo-C
c) Libra-A
d) Gemini-D
e) None of the above.

Q10. Which of the following pairs are sitting opposite to each other?
a) Scorpio and Leo
b) A and Pisces
c) Libra and H
d) G and Virgo
e) None of the above.

ANSWERS

  1. C
  2. A
  3. B
  4. E
  5. B
  6. D
  7. E
  8. A
  9. A
  10. B

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit