Reasoning Quiz: Puzzle for Upcoming OICL AO Prelims 2017


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz on Puzzle for the upcoming OICL AO Prelims 2017.
Q. (1-5) Study the following information and answer the
question.
Eight friends namely A, B, C, D,
E, F, G and H live on eight different floors of a building, not necessarily in
the same order. The lowermost floor of the building is numbered 1 and the topmost
floor is numbered 8. F lives on a floor immediately below that of H. H lives on
an even numbered floor above the floor numbered 3. Only two people live between
C and D’s floor. There are as many people live between H and D as there are
between A and D. E lives immediately above G. Only two people live between A
and G. Only three people live between F and C’s floor.
Q.1 who among the following lives
on fifth floor?
(a) A
(b) D
(c) B
(d) Cannot be determined
(e) None of these.
Q.2 who among the following lives
on the third floor?
(a) E
(b) C
(c) A
(d) B
(e) None of these.
Q.3 who lives three floor below
to B?
(a) C
(b) E
(c) G
(d) D
(e) None of these.
Q.4 How many people live between
D and B?
(a) One
(b) Two
(c) Three
(d) None
(e) None of these.
Q.5 D is related to H, F is
related to B. In the same way, who is related to A?
(a) B
(b) G
(c) D
(d) C
(e) None of these.
Q. (6-10) Study the following information and answer the
question.
A, B, C, D, E, F and G are seven friends. They live in a 7
floors building in which the ground floor is numbered 1 and the topmost floor
is numbered 7. Only one person lives at one floor. Each of them likes different
colours i.e. Pink, Yellow, Green, Black, Red, Blue and White, not necessarily
in the same order.
Three people live between the people who like White and
Yellow colours. A lives on fourth floor and he likes Green colour. The one who
likes Red colour lives immediately above the one who likes Yellow colour. F lives
four floor above the one who likes Blue colour. There is one floor between G
and C. B doesn’t live below C. B lives immediately below D. The one who likes
Blue colour doesn’t live below the person who likes Pink colour. C and the
person who likes Red colour are three floors away from each other.
Q.6 Yellow is related to Blue, in the same way F is related
to G. Then in the same way who is related to C?
(a) D
(b) A
(c) B
(d) E
(e) None of these.
Q.7 who lives three floors below B?
(a) The one who likes Blue
(b) The one who likes White
(c) E
(d) G
(e) None of these.
Q.8 who among the following likes Black?
(a) D
(b) F
(c) C
(d) B
(e) None of these.
Q.9 C lives on which floor?
(a) 1st
(b) 2nd
(c) 3rd
(d) 5th
(e) None of these.
Q.10 who lives on the second floor?
(a) G
(b) Who drinks pink
(c) Who likes white
(d) Either b or c
(e) None of these.

Answers:

  1. C
  2. B
  3. B
  4. D
  5. C
  6. C
  7. C
  8. B
  9. C
  10. B

Solutions

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit