Reasoning Quiz: Inequalities for Upcoming IBPS PO Prelims 2017


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz on Inequalities for the upcoming IBPS PO Prelims 2017.

1. Statements: B > A ≥ C, R < N ≤ E = C, R < D ≤ F
Conclusions: 
I. F > N 
II. A ≥ F
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows  
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

2. Statements: S > X ≥ A, V < L ≤ B, V < M ≤ E = A
Conclusions: 
I. A ≥ L
II. X ≥ M
A) only I follows   
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

3. Statements: R < M ≤ O = H, R < D ≤ A, X > V ≥ H
Conclusions: 
I. X > O
II. V ≥ R
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

4. Statements: W > V ≥ J, P < N ≤ E = J, P < D ≤ C 
Conclusions: 
I. J ≥ D 
II. V ≥ N
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow    

5. Statements: D > V ≥ U, G < N ≤ E = U, G < D ≤ B 
Conclusions:     
I. D > E 
II. V > G
A) only I follows
B) only II follows     
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

6. Statements: D < E < S < G, N > S
Conclusions: 
I. N ≤ G 
II. N > D
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows  
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

7. Statements: V ≤ E ≤ D = N, K ≥ O ≥ N
Conclusions: 
I. V < K
II. V = K
A) only I follows   
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

8. Statements: A > T > F > W, M > E > W
Conclusions: 
I. W < A
II. T > M
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

9. Statements: E = S < L < C, L > O
Conclusions: 
I. C > O
II. E > O
A) only I follows
B) only II follows
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow    

10. Statements: M ≥ N ≥ Q > U > A, Q < K < O
Conclusions:     
I. K > N
II. A < O
A) only I follows
B) only II follows     
C) either I or II follows
D) neither I nor II follow
E) both I and II follow

ANSWERS:
1. D
2. B
3. A
4. B
5. E
6. B
7. C
8. A
9. A
10. B

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit