Puzzle Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam – Set 1



Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Reasoning Quiz for NIACL Assistant 2017 Exam.

Directions(Q.1-6): Read
the following information carefully and answer the questions given below.
There are seven persons P, Q, R, S, T, U and V sitting around a
circular table. Three of them are facing inside and rest are facing outside.
They work in different companies Apollo, General Motors, Cadella, Dr. Reddy’s,
Blackberry, Essar oil and Fortis but not necessarily in the same order. S sits
between R and the person who is facing inside and he is to the right of the
latter. V works for Fortis and sits second to the left of T, who works in
Apollo. P is fourth to the right of Q and both are facing the same direction.
The one works in Dr. Reddy’s is neighbor of both T and V. S does not work in
General Motors. The persons who are facing inside on the immediate right of the
persons who are facing outside. U and Q are facing inside. The person who works
in blackberry sits on the immediate right of the one who works in Apollo. The
person who works in Cadella sits on the immediate left of V.
1. Who among the following is facing inside?
 
(a)T
(b)V
(c)R
(d)P
(e)None of these
2. Who among the following is on the immediate right of U?
(a)P
(b)V
(c)R
(d)Q
(e)None of these
3. If S and Q interchange their positions which of the following
will be second to the left of one, who works in Fortis?
(a)Q
(b)R
(c)T
(d)U
(e)None of these
4. S works in which of the following companies?
(a)General Motors
(b)Essar Oil
(c)Cadella
(d)Cannot be determined
(e)None of these
5. R works in which of the following companies?
(a)Apollo
(b)Cadella
(c)Essar Oil
(d)General Motors
(e)Dr. Reddy’s
6. How many persons are there between T and P when counted in
clockwise direction?
(a)Three
(b)Two
(c)Five
(d)Four
(e)None
Directions(Q.7-12): Study
the following information carefully and answer the questions given below.
P, T, R, Q, S, V, W and X are eight persons. Each is a professor
of different subject, viz, math, history, physics, botany, zoology, Hindi,
English and geology. Each of them, has a different hobby, viz, singing, poetry,
music, shayari, painting, cooking, trekking and swimming but not necessarily in
the same order. The one who is professor of math likes shayari. T and V like
music and trekking though not necessarily in the same order. W is a professor
of zoology and does not like singing. X does not like painting. S likes
swimming. R is not a professor of history. The one who is a professor of
geology likes trekking. The one who is a professor of Hindi does not like
poetry or painting. P who likes cooking is a professor of neither history not
geology. The one who is professor of math likes shayari. Q is a professor of
English and does not like either singing or poetry. The one who likes swimming
is a professor of physics and the one who is a professor of botany likes music.
7. Who among the following likes singing?
(a)X
(b)W
(c)S
(d)T
(e)None of these
8. Who among the following is a professor of history?
(a)S
(b)T
(c)X
(d)W
(e)none of these
9. R is a professor of which of the following subjects?
(a)math
(b)geology
(c)zoology
(d)Hindi
(e)none of these
10. Which of the following is definitely correct?
(a)R-math-music
(b)V-botany-music
(c)S-zoology-singing
(d)Q-English-painting
(e)None of these
11. Which of the following combinations is incorrect?
(a)S- swimming
(b)P-Hindi
(c)W-trekking
(d)R-shayari
(e)none of these
12. Which of the following is W’s hobby?
(a)painting
(b)cooking
(c)singing
(d)poetry
(e)none of these

Answers:

  1. D
  2. B
  3. A
  4. B
  5. D
  6. A
  7. A
  8. C
  9. A
  10. D
  11. C
  12. D

ep
Recommended Test Series

  • SBI PO 2017: All India Tests in New Pattern
  • NIACL Assistant 2017 – All India Free Mock Test
  • IBPS 2017 Exam Preparation & Tests
  • SSC CGL 2017: All India Test Series
  • NICL AO 2017 – All India Mock Test
  • Sponsored


    (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

    Regards

    Team ExamPundit