English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Mains 2017 – 9 – Sentence Rewrite


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of English Quiz for IBPS Clerk & RBI Assistant Mains 2017. This is a set based on Sentence Rewrite

In each of the following
sentences, four options are given. You are required to identify the best way of
writing the sentence in the context of the correct usage of standard written
English. While doing so, you have to ensure that the message being conveyed
remains the same in all the cases.
1. Anyone interested in flying planes can learn much if you
have access to a flight simulation machine.
(a) Anyone interested in flying planes can learn much if you
have access to a flight simulation machine.
(b) Anyone interested in flying planes can learn much if he
has access to a flight simulation machine.
(c) Anyone interested in flying planes can learn much if
access is available to a flight simulation machine.
(d) Anyone interested in flying planes can learn much from
access to a flight simulation machine.
(e) Anyone interests in flying planes can learn much if they
had access to a flight simulation machine.
2. No officer had ought to be put into a situation where he
has to choose between his love for his family and the responsibilities
accompanying his duty.
(a) No officer had ought to be put into a situation where he
has to choose between his love for his family and the responsibilities
accompanying his duty.
(b) No officer had ought to be put into a situation in which
he has to choose between his love for his family and the responsibilities
accompanying his duty.
(c) No officer should be put into a situation where he has
to choose between his love for his family and the responsibilities accompanying
his duty.
(d) No officer ought to be put into a situation in which he
has to choose between his love for his family and the responsibilities
accompanying his duty.
(e) No officer would be put in a situation where he have to
choose between his love for family and the responsibilities accompanying his
duty.
3. Being a realist, the detective could not accept the
statement of the accused that UFOs had caused the disturbance.
(a) Being a realist, the detective could not accept the statement
of the accused that UFOs had caused the disturbance.
(b) Since he was a realist, the detective could not accept
the statement of the accused that UFOs had caused the disturbance.
(c) Being that he was a realist, the detective could not
accept the statement of the accused that UFOs had caused the disturbance.
(d) Realist that he was, the detective could not accept the
statement of the accused that UFOs had caused the disturbance.
(e) Being a realist that he was, the detective could not
accept the statement of the accused that UFOs had caused the disturbance.
4. The reason I came late to office today is because my car
broke down.
(a) The reason I came late to office today is because my car
broke down.
(b) Why I came late to office today is because my car broke
down.
(c) The reason I was late to office today is because my car
broke down.
(d) The reason I came late to office today is that my car
broke down.
(e) The reason I came late to office is since my car broke
down.
5. The shopkeeper hadn’t hardly any of those kind of goods.
(a) The shopkeeper hadn’t hardly any of those kind of goods.
(b) The shopkeeper hadn’t hardly any of those kinds of
goods.
(c) The shopkeeper had hardly any of those kind of goods.
(d) The shopkeeper had hardly any of those kinds of goods.
(e) The shopkeeper had not hardly any of those kinds of
goods.
6. If we cooperate together by dividing up the booty, we
shall be able to work together smoothly in the future.
(a) If we cooperate together by dividing up the booty, we shall
be able to work together smoothly in the future.
(b) If we cooperate by dividing up the booty, we shall be
able to work together smoothly in the future.
(c) If we cooperate by dividing up the booty together, we
shall be able to work together smoothly in the future.
(d) If we cooperate with each other by dividing the booty,
we shall be able to work together smoothly in the future.
(e) If we cooperate with one other by dividing up the booty,
we will be able to work smoothly together in future.
7. The entire cast and crew of the film, enjoyed splashing
in the pool, bathing in the ocean, and, particularly, to sun bathe on the
shore.
(a) The entire cast and crew of the film, enjoyed splashing
in the pool, bathing in the ocean, and, particularly, to sun bathe on the
shore.
(b) The entire cast and crew of the film, enjoyed splashing
in the pool, to have a bath in the ocean, and, particularly to sun bathe on the
shore.
(c) The entire cast and crew of the film, enjoyed swimming
in the pool to bathe in the ocean, and, particularly sun bathing on the shore.
(d) The entire cast and crew of the film, enjoyed swimming
in the pool, bathing in the ocean, and, particularly, sun bathing on the shore.
(e) The entire cast and crew of the film, enjoyed splashing
in the pool, bathing in the ocean, particularly to sun bathing on the shore.
8. Crossing the street, a bus almost crushed us to death.
(a) Crossing the street, a bus almost crushed us to death.
(b) A bus almost crushed us, crossing the street.
(c) As we crossed the street, a bus almost crushed us.
(d) A bus, crossing the street, almost crushed us.
(e) While we crossed a street, a bus almost crushed us.
9. The moral of the entire story is how money doesn’t make
you happy.
(a) The moral of the entire story is how money doesn’t make
you happy.
(b) The moral of the entire story is that money doesn’t make
you happy.
(c) In this novel, its moral of the story is how money
doesn’t make you happy.
(d) That money does not make you happy, is the entire moral
of the story.
(e) The moral of the story is that as to how money doesn’t
make you happy.
10. Entertainment being recognised as an important factor in
improving mental and physical health and thereby reducing human misery and
poverty.
(a) Entertainment being recognised as an important factor in
improving mental and physical health and thereby reducing human misery and
poverty.
(b) Recognising entertainment as an important factor in
improving mental and physical health and thereby reducing human misery and
poverty.
(c) Recognition of it being an important factor in improving
mental and physical health entertainment reduces human misery and poverty.
(d) Entertainment is recognised as an important factor in
improving mental and physical health and thereby reducing human misery and
poverty.
(e) Entertainment while being recognised as an important
factor in improving mental and physical health and thereby reducing human
misery and poverty.

Answers:
1. (b)
2. (c)
3. (a)
4. (d)
5. (d)
6. (d)
7. (d)
8. (c)
9. (b)
10. (d)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit