Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS RRB PO & Clerk 2017


Hello and welcome to exampundit. Here is a set of Computer Knowledge Quiz for upcoming IBPS RRB PO & Clerk Exams.

1. Which process will you opt for
when you don’t have an e-mail account?
(a) Sign-in
(b) Sign-out
(c) Sign-up
(d) Login
(e) None of these
2. ______ is usually privately
owned and links the devices in a single office, building or campus.
(a) LAN
(b) WAN
(c) PAN
(d) VPN
(e) None of these
3. Which conversion type needs
sampling of a signal?
(a) digital – digital
(b) analog – digital
(c) digital – analog
(d) All of the above
(e) None of these
4. Which of the following uses
the greatest number of layers in the OSI model?
(a) Bridge
(b) Repeater
(c) Router
(d) Gateway
(e) None of these
5. How many types of headings are
available in HTML?
(a) Two
(b) Four
(c) Six
(d) Eight
(e) None of these
6. A set of standards by which
servers communicate with external programs is called
(a) Gateway
(b) Interface
(c) Common Gateway Interface
(d) Operating System
(e) None of these
7. In MS-Word, page layout view
is also known as true
(a) Print preview
(b) WYSIWYG
(c) Outline view
(d) Online view
(e) None of these
8. A device which is used in long
network lines for amplifying a signal being transmitted on the network is
(a) Gateway
(b) Hub
(c) Repeater
(d) Microwave
(e) None of these
9. In HTML coding, which tag is
used to give Bullets in your document?
(a) <OL> (Order list)
(b) <UL> (Unorder list)
(c) <BL> (Bullet list)
(d) <NL> (Number list)
(e) None of these
10. The full form of ‘RMSE’ is –
(a) Root Mean Squared Error
(b) Root Mean Sum Up Exam
(c) Root Mean Squared Exam
(d) Ratio Mean Squared Error
(e) None of these
11. In MS-Word WYSIWYG stands for
(a) preview
(b) what you see is what you get
(c) what you see is where you get
(d) print
(e) None of these
12. In ISDN, the channel having
the lowest data rate is
(a) B
(b) C
(c) D
(d) H
(e) None of these
13. PCM is an example of
(a) digital to digital
(b) digital to analog
(c) analog to analog
(d) analog to digital
(e) None of these
14. An image in a web-page can be
aligned _____ and ____ using HTML coding.
(a) Left
(b) Right
(c) Centre
(d) Both (a) and (b)
(e) None of these
15. SMTP stands for
(a) Server Mail Transfer Protocol
(b) Simple Mail Transfer Protocol
(c) Small Mail Transfer Protocol
(d) Short Mail Transfer Protocol
(e) None of these
16. RFC stands for
(a) Request for comment
(b) Request for compliment
(c) Request for calculation
(d) Both (a) and (b)
(e) None of these
17. An optical input device that
interprets pencil marks on paper media is
(a) O.M.R.
(b) Punch cord reader
(c) Optical scanners
(d) Magnetic tape
(e) None of these
18. Bluetooth technology allows
(a) Landline phone or mobile
phone communication
(b) Wireless communication
between equipments
(c) Signal transmission on mobile
phones only
(d) Satellite television
communication
(e) None of these
19. A(n)_____ is a special visual
and audio effect applied in Power Point to text or content.
(a) animation
(b) flash
(c) wipe
(d) dissolve
(e) None of these
20. Which one is not needed by
server programme from an operating system?
(a) Task pre-emption
(b) Task priority
(c) Semaphores
(d) All of the above

(e) None of these

Answers:
1. (c)
2. (a)
3. (b)
4. (d)
5. (c)
6. (c)
7. (b)
8. (c)
9. (b)
10. (a)
11. (b)
12. (c)
13. (d)
14. (d)
15. (b)
16. (a)
17. (a)
18. (b)
19. (a)
20. (d)

Sponsored


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Regards

Team ExamPundit